Batman ilinde düzenlenecek olan “Doğu ve Güneydoğu Anadolu İlleri Karate Turnuvasına gidecek olan sporcuları belirlemek için Cumhuriyet Spor Salonunda “ Karate İl Seçmeleri” yapıldı.

Karate Federasyonu Başkanlığının 22 – 23 Ağustos 20104 tarihleri arasında Batman’da düzenleyeceği turnuvaya Adıyaman’dan katılacak olan sporcuların belirlenmesi için yapılan Karate İl Seçmelerine il merkezi ve ilçelerinden seçilen ve dereceye girmiş 20 bayan 54 erkek olmak üzere toplamda 74 sporcu katılmıştır.

Adıyamanlı Karateciler arasından yetenekli sporcuların belirlendiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Batman ilinde yapılacak olan “Doğu ve Güneydoğu Anadolu İlleri Karate yarışmalarında büyük başarılar elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bağcı; ”Adıyaman, Erzurum, Erzincan, Malatya, Van, Elazığ, Muş, Bingöl, Iğdır, Kars, Hakkâri, Bitlis,  Ardahan, Tunceli, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Kilis, Şırnak ve Ağrı illerin katılacağı Karate yarışmalarına bay ve bayan olmak üzere başarılı sporcularla önemli bir katılım sağlayacağız. Ben genç karatecilerimizin Batman’da düzenlenecek olan yarışmalardan madalya ile döneceklerine inanıyor, başarılar diliyorum” dedi.