Okulların tatile girmesi ile birlikte çocukların ve gençlerin sporla vakit geçirmeleri, topluma daha güçlü ve sağlıklı kazandırılmaları amacıyla, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları’nın açılış töreni Yeni Mahalle Spor Salonunda düzenlendi.
Adıyaman Yeni Mahalle Spor Salonunda GSB Spor Okulları açılış törenine Adıyaman Vali Yardımcısı Nurbaki Yalçın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Hizmet Müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş; 81 ilde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri’nde başlatılan eğitimlerden, 5-18 yaş gruplarındaki Çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi. 
İl Müdürü Fikret Keleş, şöyle konuştu;
“il ve ilçelerimizde her yıl uygulanan GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları bugün itibariyle kapılarını gençlere açıyor. Bölgemizde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve ilimizde büyük yıkıma neden olan depremin ardından GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları kapsamında çocuklarımız Depremin izlerini silmek için yeniden faaliyetlere başlayarak çocuklarımıza daha kaliteli zaman geçirtmek, onları sporun içinde tutabilmek. Sporla boş zamanlarını değerlendirmek, belki kabiliyetli olan çocuklarımız bu vesile ile sporla tanışmış olacak. Gençlik Merkezlerimiz, Spor Salonlarımız, antrenörlerimiz, gençlik liderleri ve tüm personelimizle vatandaşımızın hizmetindeyiz. Çocuklarımızı normal hayata döndürmek için spor rehabilite anlamında çok önemli bir araç, biz bunu sonuna kadar kullanmaya çalışıyoruz.
Adıyaman’da merkezde 50 ilçelerde 32 olmak üzere Gençlik ve spor Bakanlığına ait toplam 76 spor tesisi ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından yaptırılan 76 toplamda 158 spor tesisiyle 7’den 70’e herkesin spor yapabilmesi için bütün tesislerimiz 7/24 halka, sporculara ve öğrencilere hizmet veriyor.
Amacımız, halkımızı sağlıklı bireyler olarak yetiştirerek çocuk yaşta çocuklarımızı açtığımız kurslara kayıt yaptırarak lisans çıkartıp spor yapan çocuklarımızın ve öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayarak gelecekte büyük başarıla imza atan Milli Sporcular yetiştirmektir.
Özellikle tüm spor branşlarında antrenörlerimiz nezaretinde eğitim alan çocuklarımız gerek takım sporlarında gerekse bireysel spor dallarında oldukça başarılı birer sporcu olarak ilimizi katıldıkları tüm spor müsabakalarda en şekilde temsil etmeyi başararak Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarına katılarak elde ettikleri başarı ile ilimizi en iyi şekilde temsil edip, ulusal ve uluslar arası boyutta tanıtımına da katkı sağlıyorlar.”
Konuşmaların ardından GSB Spor Okulları, karate, tekvando, judo, eskrim, badminton, güreş, voleybol, basketbol, dart, tenis, Masa Tenisi ve atletizm branşlarındaki sporcuların yaptığı gösterilerle açıldı.
Eylül ayına kadar sürecek GSB spor okullarınssda 05-18 yaş grubu çocuklara 40 farklı branşta ücretsiz spor eğitimi verilecek.
Açılış sonrası Yeni Mahalle Spor Salonunda farklı branşlarda gösteri maçı yapan sporcuları tek tek gezerek başarı dileyen Adıyaman Vali Yardımcısı Nurbaki Yalçın, sporcularla günün anısına fotoğraf çektirdi.