Türkiye Ragbi Federasyonu ve Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde 10-16 yaş arası çocuklar için başlatılan Pass İt Back Projesi kapsamında Tag Ragbi branşı için ilimizde ikamet eden 16 gence antrenör eğitimi verildi.
Proje kapsamında eğitim gören antrenörler depremin yaralarını silmek için konteyner kentlerde Tag Ragbi eğitimlerini 10-16 yaş arası gençlere vermeye başladı. 
Konteyner kentlerde eğitim görmeye başlayan gençlerin gelişimlerinin takibi yine antrenörleri ve Türkiye Ragbi Federasyonu tarafından takip edildi.
Proje kapsamında 16-17 Eylül 2023 tarihleri arasında konteyner kentlerde yaşayan kız-erkek 200 gencin katılımıyla Tag Ragbi Turnuvası Yeni Mahalle Spor Salonunda düzenlendi. 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, kıyasıya mücadelelerin sergilendiği heyecan dolu turnuvada gençler eğitimler sonucu öğrendikleri branşa yönelik olarak hünerlerini sergilediğini söyledi.
2 gün süren yarışmalar sonucunda U-13 ve U-16 kategorilerinde mücadele eden takımlara ve sporculara kupa ve madalyalarını ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, ve Spor Hizmetleri Müdürü Zeynal Abidin Deneri tarafından taktim etti.
Kupa töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş;“ İlimizde yaşanan elim felaket sonrasında hep beraber yaralarımızı sarmamız gerekiyor. Sporun birleştirici gücü bu anlamda bizler için çok önemli bir etken. Türkiye Ragbi Federasyonunun bu değerli girişimleri hem deprem sonrası yaraların silinmesine hem de  ilimizde yeni bir spor branşının temellerinin atılmasına sebep oldu. Tag Ragbi için antrenör eğitimi alan 16 genç antrenörümüz sayesinde çok kısa bir sürede kız erkek 200 gencimizin bu sporu benimsemesi, gençlerimizin bu turnuvadaki heyecanı bizlere umut olmaya başladı. Turnuvada kıyasıya mücadele eden tüm gençlerimizi canı gönülden kutluyorum. Projenin ilimizde uygulanması, eğitimler sebebiyle Türkiye Ragbi Federasyonuna, Milli Takım Sporcularımıza ve antrenörlerimize şükranlarımı sunuyor Ragbi’nin Adıyaman iline şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.