Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü" kapsamında Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde hayata geçirilen projeyle anaokulundan itibaren temel hareket eğitimleri verilen çocuklar arasında yetenekliler keşfediliyor.  
Spora yatkın ve yetenekli öğrencilerin tespit edildiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş: ”Öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesini hedefleyen bir çalışma yapıyoruz. Okullarda fiziksel ve eğitsel altyapı sağlanmasını, okulların boş ve uygun alanlarında spor sınıfı, spor alanı kurulmasını, gençlik ve spor alanındaki hizmet ve faaliyetlerde iş birliği yapmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Mili Eğitim Bakanlığı arasında protokol imzalanmıştır” dedi.  
Çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Müdürü Fikret Keleş, şöyle konuştu: ”Yaklaşık bir aydır 68 antrenör ve eğitmenle yürüttüğümüz proje kapsamında, il merkezinde 38 okul 81 şube 5.330 öğrenci, Kahta’da 14 okul 65 şube 600 öğrenci, Besni’de 4 okul 15 şube 362 öğrenci, Gölbaşı’nda 9 okul 24 şube 620 öğrenci, Çelikhan’da 3 okul 8 şube 50 öğrenci, Samsat’ta 5 okul 6 şube 85 öğrenci, Sincik’te 2 okul 4 şube 70 öğrenci ve Gerger’de 2 okul 4 şube 68 öğrenci olmak üzere toplam 77 okul 307 şube ile toplam 7.185 öğrenciye temel hareket eğitimleri verilerek çocuklara spor kültürü aşılanıyor. Bu çok ciddi bir rakam.  
İlkokul 4. sınıf öğrencilerine düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılarak, fiziksel ve zihinsel kapasitelerinin geliştirilmesi, spor kültürünün oluşturulması ve spor aracılığıyla öğrencilerin sosyal hayata katılımlarının artırılması kapsamında atletizm, badminton, basketbol, boks, bocce, cimnastik, dart, eskrim, futbol, futsal, floor curling, güreş, halk oyunları, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, muay thai, okçuluk, satranç, taekwondo, tenis, voleybol ve yüzme olmak üzere toplam 26 spor dalında eğitimler verilmektedir. Böylece çocukları küçük yaşlardan itibaren spora yönlendirerek onların yeteneklerini keşfedebiliyoruz.”
Projeyle çocukların bedensel, ruhsal, psikolojik gelişimlerine katkı vermek istediklerini dile getiren İl Müdürü Fikret Keleş, antrenör ve malzeme destekleriyle ana okulundan itibaren spor kültürünü aşılayacaklarını kaydetti.
İl Müdürü Fikret Keleş; ”Bütün bu çalışlarımıza canı gönülden destek vererek okullarımızda antrenörlerimiz ve öğretmenlerimizin de desteği ile gerçekleştirdiğimiz çalışmaları yakinen takip eden İl Milli Eğitim Müdürümüze de destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.