Adıyaman Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen Yaz Spor Okulları'nın açılış töreni Sümerevler Atletizm Pistinde Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Vali Yardımcıları Adem Kaya, Bedir Deveci, Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, Şube Müdürleri, Amatör Spor Kulüp Başkanları, Antrenörler ile eğitim gören yüzlerce sporcunun katılımı ile yapıldı.

Sümerevler Atletizm Pistinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, halkın spora ilgisi bugün gerçekleşen törendeki katılımla tüm illere örnek olduğunu söyledi. 

İl Müdürü Fikret Keleş konuşmasına şöyle devam etti :”Adıyaman’da 14’ü engelli spor branşında olmak üzere 30 farklı branşta 57 antrenör eşliğinde 5-18 yaş arasındaki gençler için ücretsiz Yaz Spor Okulları açıldı.

81 ilde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri’nde başlatılan eğitimlerden,   5-18 yaş gruplarındaki çocuk ve gençler faydalanacak. Sporu sevdirmenin, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmanın, toplumda spor kültürünü güçlendirmenin ve sporun daha geniş kitlelere yayılmasının amaçlandığı proje, değerlendirmeler sonucunda başarılı olan ve gelecek vaat edenler ise spor kulüplerine yönlendirilerek, profesyonel spor yaşamlarına ilk adımlarını atıyorlar.

Spor Genel Müdürlüğü tarafından, 2018 - 2019 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan Yaz Spor Okulları, bugün itibariyle kapılarını gençlere açıyor.”

Yaz spor okulları kapsamımda çocuklar ücretsiz olarak Atletizm, Bocce, Dart, Bowling Futbol, Atıcılık ve Avcılık, Badminton, Basketbol, Boks, Jimnastik, Eskrim, Güreş, Halter, Hentbol, Judo, Karate, Kick Boks, Masa Tenisi, Halk Oyunları, Okçuluk, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Su Topu, Vücut Geliştirme Fitness ve (Yüzme Ücretli) başta olmak üzere toplam 30 farklı branşta eğitim görecekler.

2019 Mayıs ayının ilk haftası başlayan İl Spor Merkezleri Adıyaman’da şu ana kadar Yaz Spor Okulları İl Spor Merkezlerine yaklaşık 4.000 çocuk kayıt yaptırarak büyük rekora koşuyor.

Büyük bir katılım ve coşku ile gerçekleştirilen Tören öğrencilerin Atletizm, Hentbol, Basketbol, Voleybol, Halter, Güreş, Masa Tenisi, Boks, Karate, Taekwondo, Cimnastik, ve Halat Çekme gösterisiyle son buldu.