Sapanca'da yapılan Deniz Küreği Türkiye Şampiyonası'nda mücadele eden Adıyaman Kürek Takımı, Erkekler kategorisinde Türkiye 2. Si Kızlarda ise Türkiye 3. Sü oldu.

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Sapanca Gölü'nde Kırkpınar parkurunda 2 bin metrede gerçekleştirilen yarışlara Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da aralarında olduğu çok sayıda kulübün yanı sıra Adıyaman’da katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “Sapanca’da düzenlenen kürek yarışlarında Adıyamanlı erkek ve kız kürek sporcularımızın bir kez daha madalyaları toplaması hepimizi çok mutlu etti” dedi.

İl Müdürü Keleş;”Büyük kulüpler ve çok deneyimli sporcuların yer aldığı yarışlarda Adıyamanlı kürekçi sporcularımızın elde ettiği başarılardan mutluluk duyuyorum. Çünkü Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da aralarında olduğu çok sayıda kulüp ve sporcu arasından sıyrılarak madalya almak gerçekten takdir edilecek bir başarı. Ben sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Sporcularımızın müsabakada elde ettiği dereceler şöyle:

5 Erkek, 2 Kız sporcu ile katılım sağlayan Adıyaman Kürek Takımı,

Tek Çifte Erkekler kategorisinde Berke Mutlu Türkiye 2 si olurken, 4 Çifte Dümencili Erkekler kategorisinde 5 si ve 4 Çifte Dümencili Kızlarda kategorisinde ise kızlarımız Türkiye 3 su oldu.