Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2017 - 2018 Okul Sporları faaliyetleri kapsamında Okullararası Gençler A, Gençler B,  Küçükler ve Yıldızlar Kız Erkek Oryantiring müsabakaları sona erdi.

Sümerevler Parkı’nda gerçekleştirilen Okullararası Gençler A, Gençler B,  Küçükler ve Yıldızlar Oryantiring müsabakalarına 49 okuldan 245 sporcu katıldı. Düzenlenen yarışmada sporcular birincilik için birbiriyle kıyasıya mücadele ederken, her türlü arazide yapılabilen, sporcuların kontrol noktalarını (hedefleri) harita ve pusula yardımı ile en kısa zamanda bulmaya çalışılan doğa sporu olan oryantiring müsabakalarında dereceye girenler elde ettikleri başarıyı madalyaları ile taçlandırdı.

Gençler A Erkek 1.Özel Bil Fen Lisesi Gençler A Kız 1. Özel Bil Fen Lisesi Gençler B Kız Özel Bil Fen Lisesi Genç Erkekler 1.Kâhta Fen Lisesi Yıldız Kız 1.Kâhta Gazi O.O Yıldız Erkek1.M.Akif Ersoy O.O Küçük Kızlar 1.Kâhta Gazi O.O Küçük Erkek 1.Mehmet Akif Ersoy O.O elde etti.

Sümerevler Parkı’nda hazırlanan parkurlarda ellerinde harita ve pusulalarıyla mücadele eden bay ve bayan sporcular adeta zaman karşı yarıştığına dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “Adıyaman’da çok yeni bir spor dalı olmasına rağmen özellikle öğrencilerin ve çocukların ilgisi çok yoğun. Gerçekten efor gerektiren ve zamana karşı mücadele ile yön bulmanın önemini elde ettikleri derecelerde görüyoruz. Yüzlerce sporcumuz keyifle ve heyecanla ilimizde düzenlenen bu müsabakalarda mücadele etti. Ben katılım sağlayan hocalarımıza ve sporcularımıza teşekkür ediyor, derece yapan sporcularımızı kutlu yorum” dedi.