Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa düzenlenen okullar arası gençler basketbol il birinciliği müsabakaları sona erdi.

Okul Sporları 2017-2018 yılı faaliyet programı kapsamında Yeni Mahalle Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen müsabakalarda 15 Okul’un mücadele ettiğine dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Gençler Kız ve Erkek Basketbol il birinciliği müsabakalarında 91 kız, 104 Erkek sporcunun kupa ve birincilik için mücadele ettiğini söyledi.

Gençlerin spora karşı olan ilgisinin daha okul yıllarında profesyonelliğe dönüştüğünü belirten İl Müdürü Fikret Keleş:”Eğitim hepimiz için çok önemli. Ancak gençlerimizin boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmeleri anlamında okul sporları faaliyetlerini İl Milli Eğitimi Müdürlüğümüz ile birlikte ortaklaşa gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin başarıları sadece okullarını değil hepimizi çok mutlu ediyor. Biz İl Müdürlüğü olarak tüm spor tesislerimizi başta öğrencilerimiz olmak üzere bütün halkımızın kullanımına açarak her yaşta sporu destekliyoruz. Bu yılın Basketbol şampiyonları Genç Kızlarda Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olurken, Genç Erkeklerde Fatih Anadolu Lisesi oldu. Ben tüm sporcularımızı ve şampiyon olan okullarımızı kutluyorum.” Şeklinde konuştu. 

Müsabakaların tamamlanmasının ardından dereceye giren takımlara ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ve Okul Müdürleri tarafından verildi.

GENÇ ERKEKLER
1-Fatih Anadolu Lisesi
2-Esentepe Anadolu Lisesi
3-Adıyaman Anadolu Lisesi
4-Altınşehir Anadolu Lisesi

GENÇ KIZLAR
1-Fatih MTAL
2-Kâhta Anadolu Lisesi
3-Esentepe Anadolu Lisesi
4-Kahta Borsa İstanbul Anadolu Lisesi