TCDD’nin 161. yılı dolayısıyla 14-15 Ekim 2017 tarihlerinde Ankara YHT Gar’da Ödüllü Satranç Turnuvasında Adıyamanlı satranç sporcumuz İrem Ezra Öz birinci oldu.

Bu yıl 161. yılını kutlayan ülkemizin en köklü kurumlarından TCDD, sadece bir ulaşım aracı olmadı. 1930 yılında Eskişehir’de, 1932 yılında Ankara’da ve sonraki yıllarda Anadolu’nun dört bir yanında kurduğu Demirspor kulüpleriyle de ülkemizde sporun gelişmesinin de lokomotifi oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş:”14-15 Ekim tarihleri arasında YHT Ankara Tren Garında gerçekleştirilen TCDD 161. Kuruluş Yıl Dönümü Ödüllü Satranç Turnuvasında, aynı zamanda kendi yaş grubu uluslararası ELO puanında Türkiye birincisi ve dünya on beşincisi olan milli takım oyuncumuz ilimiz sporcusu İrem Ezra ÖZ, B Kategorisinde (1799 - 1600 UKD/ELO puanına sahip yetişkinler dahil tüm yaş grubu sporcuların oynadığı kategori), birçok rakibini geride bırakarak Bayanlarda birinciliği elde etti. Düşünme yeteneği açısından çok başarılı olan sporcuların derece elde edebildiği satranç’da ilimizden dünya çapında başarıla imza sporcuların yetişmezi bizleri çok mutlu ediyor. Ben satranç sporunun yaygınlaşmasında emeği geçen tüm okullarımızı, öğretmenlerimizi, velileri ve sporcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Satranç Sporcumuz İrem Ezra Öz elde ettiği başarısından dolayı birincilik kupası ve para ödülünün sahibi oldu.