Adıyaman’da 09 – 15 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri Yeni Mahalle Kapalı Spor Salonunda düzenlenen tören ile başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması ve sporda farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen ’Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde, Yeni Mahalle Spor Salonunda saygı duruşu ve istiklal marşının okunması başlayan açılış seronomisinde Cimanstik, Taekwondo, Karate ve Eskrim branşlarında sporcular gösteri müsabakaları yaptı.

Açılış töreninde konuşan Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Amatör Spor Haftası’nın amaçlarına dikkat çekerek, sporun gelişmesinde ve uluslararası başarıların elde edilmesinde amatör sporların çok büyük katkısı bulunduğunu ve amatör sporda başarının temelinde sporu tabana yayan amatör bir ruh yattığını söyledi.  

Keleş, “Her yıl geleneksel olarak kutlamakta olduğumuz Amatör Spor Haftası etkinlikleri bu yıl Adıyaman’da ve tüm ülkede başladı. Halkın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin, bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların halka tanıtılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması, kişi ve kurumların spora katılımının en üst seviyede sağlanması, spor bilincinin oluşturulması Amatör Spor Haftası’nın en büyük amaçlarından birisi. Biz de bu amaç doğrultusunda şehrimizde 1 hafta boyunca yapılacak etkinliklere bugün başladık” dedi.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde Adıyaman ve ilçelerinde farklı faaliyetlerin olduğunu belirten İl Müdürü Keleş, bu haftayı yoğun bir şekilde değerlendirerek, sporun toplumun tamamına yayılması ve kitlelerin spor yapma imkanına kavuşturulmasını hedeflediklerini ve bu hedef doğrultusunda çalıştıklarını söyledi.