Adıyaman’da gençler ve öğrenciler başta olmak üzere halk Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde spor yapıyor.
Adıyamanlıların her zaman spor yapabilmelerine imkan sağladıklarını belirten İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, haftanın 7 günü tüm tesislerinin halka spor amacıyla hizmet verdiğini söyledi.

“Sağlıklı bir yaşamın sırrı spordur” diyen Bağcı:”Halkımızın 7’den 70’e tüm branşlarda spor yapmalarına imkan sağlıyoruz. Amacımız başta gençlerimiz olmak üzere herkesin sağlıklı bir yaşam için spora özendirmek ve tüm branşlarda kadrolu antrenörlerimizle spor eğitimleri vererek başarılı ve sağlıklı bir neslin yetişmesine katkı sağlamaktır” dedi.

Adıyaman’da herkesin spor yaptığına dikkat çeken Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, şunları kaydetti:
“Spor akademileri ve beden eğitim öğretmenliğine hazırlanan gençlerimiz gönüllü antrenörlerimizle birlikte her gün Atatürk Stadyumunda hazırlanıyor. İlimiz üç tarafın sularla çevrili bir il olması nedeniyle yaz-kış yüzme kursları ile miniklere, gençlere ve halkımıza yüzme eğitimleri veriyoruz. Yine Eskrim, Tenis, Voleybol, Basketbol başta olmak üzere tüm branşlarda kurslarımız devam ediyor. 

Adıyaman’da Engelliler de sporda elde ettikleri başarılarla bizleri mutlu ediyor. Kurum olarak Bakanlığımızın bize tahsis ettiği Engelli aracı ile spor yapmak isteyen gençlerimizi evinden alıp tesislerimize getirip burada spor yapmalarına imkan sağlıyoruz. Çalışmalarımızın neticesi olarak özellikle geçtiğimiz günlerde son olarak Görme Engelli Judocularımız ve Atletizmcilerimiz Türkiye şampiyonu olarak ilimize madalya ile geri döndü. Sonuç olarak Adıyaman’da spor ilginin her geçen arttığını söylemek mümkün. Bu da bizleri çok mutlu ediyor.”