Van Gölü'nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla düzenlenen "8. Van Denizi Su Sporları Festivali", kapsamında düzenlenen yarışlarda Adıyaman Kürek Takımı madalyaları toplayarak takım halinde 1. Oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Van Gölü sahilindeki Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi'nde düzenlenen festivale Trabzon, Adıyaman, Muğla, Bitlis, Sinop ve Adana'daki 93 takımdan 381 sporcu, 12 dalda yarıştığını ve Adıyamanlı kürekçilerin madalyaları topladığını söyledi.

Genç Kürekçilerimiz boşa kürek çekmedi diyen il Müdürü Keleş:”8. Van Denizi Su Sporları Festivaline katılan Adıyamanlı kürek takımımız 7 Birincilik ile 9 Altın Madalya, 6 İkincilik madalyası ve 2 Üçüncülük madalyası ve toplamda takım halinde 1.lik Kupası alarak müsabakaları başarı ile tamamlayı başarmıştır. Ben Van ilinde düzenlenen yarışlarda derece elde ederek madalya kazanan tüm sporcularımızı ilimiz adına kutluyorum. Başta antrenörümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Sona eren 8. Van Denizi Su Sporları Festivalinde yapılan Kürek, Kano, Yelken, Dragon yarışlarına 530 sporcu katıldığı festivale Adıyaman 15 sporcu ile katıldı.