Gençlik ve Spor Bakanlığı ile YÖK (Yükseköğretim Kurumu) arasında gerçekleştirilen protokol gereği; Adıyaman Üniversitesi Merkez Kampüsü içerisinde daha önce “Gençlik Evi” adı altında faaliyet gösteren merkezin, “Genç Ofis” olarak değerlendirilmesine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.  


Adıyaman Üniversitesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği “Gençlik Evi” adı altında hizmet veren merkezin adı, “Genç Ofis” olarak değiştirilerek Sosyal sorumluluk ve gönüllülük algılarının güçlendirilmesinin yanı sıra kişisel kapasitenin yükseltilmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, öğrencilerin yanı sıra akademik ve idari personelin eğitsel, kültürel, gönüllülük ve sportif faaliyetlerinin geliştirilmesi ve bağımlılıkla daha etkin mücadele edilmesi için faliyet gösterecek olan Genç Ofis’in daha işlevsel hale getirilmesi amaçlanıyor.  


Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdür Müdürü Fikret Keleş; “Sorumluluk Sahibi Gençler Yetiştirileceği bu ofiste gençlerin sosyal sorumluluk projelerine aktif katılımı sayesinde gönüllülük, fedakârlık gibi değerlerin daha fazla önem kazanacağına inanıyoruz” dedi.
Üniversitelerin şehirlerin lokomotifi olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Fikret Keleş, protokol imza töreninde şöyle konuştu:


“Bu lokomotif, sanayi, teknoloji gibi alanlarda olduğu gibi beşeri bilimler için de büyük önem arz etmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile YÖK arasında imzalanan üst protokol ile üniversitelerde eğitim gören gençlerin gönüllülük faaliyetlerine etkin katılımının desteklenmesi amacıyla yerelde taraflar olarak bu hususta da iş birliğine gidiyoruz. Gençlerin sosyal sorumluluk projelerine aktif katılımı sayesinde sosyal sorumluluk, gönüllülük, fedakârlık gibi değerlerin daha fazla önem kazanacağı kanısındayız. Bu protokolün imzalanmasında emeği geçen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamıza da ayrıca teşekkür ediyorum.”  
Manevi değerlerine hâkim, ileri görüşlü, sosyal becerileri yüksek nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İmzalanan protokol hakkında şöyle konuştu:


“Bu proje kapsamında Üniversitemizde içerisinde öğrencilerin sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla yeni bir alan hazırlanacağız. Bugün burada imzaladığımız protokol ile gençlerimizin, öğrenci topluluklarının yanı sıra bireysel öğrencilerimizin de faydalanabileceği Genç Ofis’te gençlerin gönüllülük faaliyetlerine katılımların, farklı etkinliklerin organizasyonların yapılabileceği ve destekleneceği bir merkez oluşturuyoruz. Üniversitemiz aracılığıyla değerlerine hâkim, ileri görüşlü, sosyal becerileri yüksek nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz. Gençlerimizin kariyer planlamalarında etkin bir rol oynamak bizleri ziyadesiyle mutlu edecektir. Her şey evlatlarımız için. İmzalanan protokolün hayırlara vesile olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.