15 Temmuz darbe girişiminin dördüncü yıl dönümü dolayısıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Adıyaman İkra Kolejinin ortaklaşa düzenlediği ’15 Temmuz Demokrasi ve Şehitlerini Anma Dağ Bisikleti Yarışmalarında” çevre illerin katılımıyla 35 sporcu mücadele etti.

İkra Koleji önünde başlayan bisiklet yarışı, Karadağ Ormanlık alanda sona erdi. Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorisinde yapılan yarışmalara Adıyaman ve Malatya illerinden 35 sporcu katılarak, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için pedal çevirdi.

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, 15 Temmuz'da Türk milletinin 'darbe' kavramını tarihe gömdüğünü belirterek, "hain darbe kalkışması sonrasında aziz Türk milleti bu kavramını tarihe gömdü. Toplumumuzdaki her kesim birlik, beraberlik ve bütünlüğü ile 15 Temmuz destanı yazdı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik günü nedeniyle Dağ Bisikleti Yarışmalarını düzenledik.  Bu akşam ise “Demokrasi Bilinci, Elden Ele Taşınan Bir Bayrak Yarışıdır” sloganıyla etkinlik düzenleyeceğiz. Tarihimize bir kara leke olarak geçmiş olan bu hainlerin darbe girişimini Unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

Dağ Bisikleti Yarışmalarının düzenlemesinde sporcularımıza katkı ve desteklerinden dolayı İkra Koleji Yöneticisi Süleyman Toprak’a da teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmalar sonunda derece giren sporculara madalya ve katılım belgelerini Şube Müdürleri ve İkra Koleji Öğretmenleri tarafından takdim edildi.