Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Adıyaman İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile bugünden itibaren HES Kodu Uygulaması Adıyaman’da uygulanmaya başlandı.


Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş; ”Sevgili gençler ve sporseverler, hepimizin sağlığı için İl ve ilçe müdürlüklerimize, gençlik merkezlerimize, yurtlarımıza ve tüm spor salonlarımıza girişte HES ( Hayat Eve Sığar ) kodu istenecektir. 
Lütfen şimdiden HES kodunuzu hemen alınız, bundan sonraki süreçte sık sık ihtiyacımız olacak. Hepimizin sağlığı için tedbirlerimizi alarak temizlik, maske ve mesafe kurallarına lütfen uyalım” dedi.


HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI İLE HES KODU ALMA

Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilir 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklandıktan sonra kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.


SMS İLE HES KODU ALMA

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla kimlik numarası, kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS gönderiliyor. 


E-DEVLET UYGULAMASI ÜZERİNDEN HES KODU ALMA
HES kodunu e-Devlet sistemi üzerinden www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alınıyor.