Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun 7 – 8 Eylül tarihlerinde Kastamonu ilinde düzenlediği Minik Kız – Erkek Kuşak Güreşi Türkiye Şampiyonasına 26 ilden 246 sporcu katıldı sporcu katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Kastamonu ilinde düzenlenen şampiyonaya katılan sporculardan 50 Kg Bedirhan Kartal +52 kg Zeliha Karabaş Türkiye 2.si olurken 48 Kg da Tuba Vural, 42 Kğ Resul Taştan ve 42 kğ Resul Taştan Türkiye 3.cüsü olduğunu söyledi.

İl Müdürü Fikret Keleş:”İki hafta içinde Kuşak Güreşinde Zonguldak ilinde yapılan Ümitler kategorisinde Türkiye Şampiyonluğu sonra Sinop ilinde yapılan Yıldızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonluğu ve Kastamonu ilinde yapılan Minikler Türkiye Şampiyonasında 2 tane ikincilik 2 tane 3.cülük madalyası kazandık. Sporcularımızın başarıları ilimizin Geleneksel Spor Dallarının yaşatılması ve yaygınlaştırılması konusunda verilen önemin ne denli yüksek olduğunun göstergesidir. Ben sporcularımızı yetiştiren antrenörlerimize teşekkür ediyor, katıldıkları her şampiyonadan madalya ile dönen sporcularımızı ise kutluyorum” dedi.