Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Satranç İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen Küçükler ve Yıldızlar Satranç İl Birinciliği yarışmaları 155 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi
Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş; ”Satranç zor ve eğlenceli bir düşünce sporu olmasının yanı sıra beyin cimnastiğidir. Çocuklar kişisel gelişimdeki etkisi büyüktür. Gençleri bu spora teşvik gayretlerinin her biri altın değerindedir. 
Adıyaman’da 4 gün süren, gençlerin ve özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği satranç yarışmalarına 155 sporcumuz katıldı. İl müdürlüğü olarak gençlerin satranç sporuna ilgisini artırmak gayret ediyoruz. 
Diğer sporlara göre daha farklı olan Satranç için hızlı düşünüp doğru hamleler yapmak gerekiyor. Bu spor aynı zamanda gençlerimize beyin cimnastiği olarak katkı sağlamakta. Ben turnuvaya katılan öğrencilerimize teşekkür ediyor, dereceye giren öğrencilerimizi de kutluyorum” dedi.
İl Müdürü Keleş; zorlu ve çekişmeli geçen yarışmalar sonunda kategorilerinde derece elde eden sporcuları tebrik ederek madalyalarını taktim etti.