Gençlik ve Spor Bakanlığımızın görme engelli bireylerin bilgiye erişimine katkı sağlamak amacıyla Gençlik Projeleri Destek Programı 2020-1 kapsamında desteklediği ve Adıyaman Görme Engelliler Spor Kulübü tarafından yürütülen “Kültürden İrfana Sesli Kitap Kahve Projesi’nin” açılışı gerçekleştirildi.
Projeyi hazırlayan ve hayata geçiren Adıyaman Görme Engelliler Spor Kulübünün bu projesinin hayırlı olmasını dileyen Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, “Görme engelli vatandaşlarımıza ışık olacak yaklaşık 120 bin TL maliyetli proje hayata geçirildi. Görme engelli vatandaşlarımız buraya gelip kitap okuyup, karşılıklı sohbet edecekler. Bu kafede engelli ve engelsiz bireyler bir araya gelecek. Proje kapsamında çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler var. Dernek Başkanımız başta olmak üzere, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Fikret Keleş’e ve diğer paydaşlara bu projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür ediyorum ”dedi. 
“Kültürden İrfana Sesli Kitap Kahve Projesi’nin” açılışına Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, Görme Engelliler Derneği Başkanı Murat ağır ve görme engelli vatandaşlar katıldı.