Farklı ülkelerden gelerek Adıyaman’daki yurtlarda misafir edilen vatandaşlarımız yapımı devam eden cami inşaatına maddi katkı da bulundu. 

Gençlik ve Spor il Müdürü Fikret Keleş, Safvan Bin Muattal yurdunda kalan misafirlerin yurdun yanında yapımı devam eden cami inşaatı için kendi aralarında para toplayarak bağış yaptıklarını söyledi. 

Koronavirüs nedeniyle Adıyaman’da karantina altında olduklarını ve Devletin kendilerini en iyi şekilde ağırladığını belirten misafir Türkler cami inşaatı için kendi aralarında topladıkları parayı Adıyaman Müftülüğü Görevlilerinden Fadıl Akkuş, Safvan bin Muattal Cami Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mahmut Elçi ve Cami İmamı Abdullah Fırat'a teslim ettiler.

Gençlik ve Spor il Müdürü Fikret Keleş, Karadağ'dan gelen 479 Türk işçiyi en iyi şekilde Adıyaman’da ağırlamaya çalıştıklarını belirterek, misafir olarak yurtlarda kaldıkları süre içerisinde memnuniyetlerini sürekli dile getirdiklerini ve teşekkür ettiklerini söyledi. 

Karantina sürecinde anlamlı bir davranış sergileyerek Adıyaman’da yapımı devam eden cami inşaatına maddi katkılarından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Müdürü Fikret Keleş,”Safvan bin Muattal Camisinin inşaatını kaldıkları odalarının penceresinden izleyen işçilerimiz, bu cami inşaatına yardımda bulunmak istediklerin kendi aralarında konuşup bize bildirdiler. Biz de böyle bir yardımın anlamlı olabileceğini söyleyerek, Safvan bin Muattal Cami Yapma ve Yaşatma Derneği ve Müftülük yetkililerine bilgi verdik. Onlarda gelip parayı tutanak karşılığında teslim aldı. İşçilerimizi bu güzel ve bir o kadar da anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
Müftülük görevlileri tarafından daha sonra cami inşaatına maddi katkıda bulunan Türk işçilere Kur'an-ı Kerim ve seccade hediye edildi.