Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından 6 – 11 Mart tarihleri arasında Mersin'in Erdemli ilçesinde gerçekleştirilen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası yarışmasında sporcumuz Ahmet Muhammed Tekdal altın madalya aldı.

Türkiye genelinde 36 ilden 82 kulüp 512 sporcunun katıldığı yarışmalara Adıyaman’dan 4 erkek 4 bayan sporcunun katıldığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Yıldız Erkekler kategorisinde yarışan sporcumuz Ahmet Muhammad Tekdal Havalı silahlar Tüfek atışlarında Altın Madalya alarak Türkiye birincisi olduğunu söyledi.

Türkiye rekorunu elinde bulunduran 12 yaşındaki Ahmet Muhammed Tekdal’ın elde ettiği başarı ve kırdığı Türkiye rekorunun gerçekten önemsenecek büyük bir başarı olduğuna dikkat çeken İl Müdürü Fikret Keleş: ”Memleketimizin gururu olan Muhammed, katıldığı 13 organizasyonda 6 kez art arda kendi rekorunu kırarak her attığında 12’den vuran sporcu olmayı başarmıştır. Yetişmesinde büyük emekleri olan başta antrenörümüze ve ona her zaman destek olan ailesine çok teşekkür ediyorum. Gelecekte sadece Türkiye rekoru değil uluslar arası başarılara da imza atacağına inandığım sporcumuz Ahmet Muhammed Tekdal ile gurur duyuyor, başarılarından dolayı kendisini kutluyorum” dedi.