Dağcılık Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Mehmet Küçükkelepçe ve Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık Kulübü Sporcusu Hakan Sapdüzen, Necmettin Nur ve Mehmet Ali Yılmaz, kar ve tipinin hâkim olduğu 2 bin 206 metre yükseklikteki Dünyanın 8. Harikası Nemrut Dağının 2206 metrelik zirvesine tırmandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “Dağcılık sporcularımız her yıl 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı’na zorlu bir tırmanış gerçekleştiriyor. Karadut köyünden yürüyüşü başlatan dağcılarımız yaklaşık 7 saatlik zorlu yürüyüşün ardından Nemrut Dağının tanıtımına ve kış turizmine kazandırılmasına önemli katkılar sağladıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müdürlüğü olarak Dağcılık Sporunun gelişimine her zaman katkı sağladıklarını ve destek olduklarını belirten Keleş:”Yaz aylarında Dünyanın 8. Harikası ve UNESCO Dünya Kültür Mirasları arasında önemli bir yeri olan dünyanın en yüksek açık hava müzesi Nemrut Dağına binlerce turist geliyor. Amacımız dağcılarımızın da desteği ile Nemrut Dağını kış turizmine kazandırmak. Gelecek yıllarda kış sporları için önemli bir cazibe merkezi olacağına inandığımız Nemrut Dağının tanıtımı için dikkat çekici bir tırmanış oldu. Bu konuda Dağcılık Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Mehmet Küçükkelepçe ve Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık Kulübü Sporcusu Hakan Sapdüzen, Necmettin Nur ve Mehmet Ali Yılmaz’a, zorlu tırmanışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Umarım önümüzdeki yıllarda Dağcılık Federasyonu ve Adıyamanlı dağcılık sporcularımızın da desteği ile Nemrut Dağında her yıl dünyanın dört bir tarafından gelen sporcular ile birlikte yapacağımız tırmanışlarla büyük organizasyonlara ev sahipliği yaparız” dedi.