Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan ve insanları sporla daha çok buluşturmak amacıyla bu yıl 7. si düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri, kutlamaları düzenlenen törenlerle başladı.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması ve sporda farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, Cumhuriyet  Spor Salonunda saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan açılış törenlerinde 38 farklı spor branşının sporcuları hazır bulunurken, Cimanstik, Teakwondo, Güreş, Karate ve Kick Boks branşlarında sporcular gösteri müsabakaları yaptı.
 
Adıyaman’da 7 – 14 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Amatör Spor Haftası etkinlikleri açılış törenine Adıyaman Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, Spor kulübü başkanları, Spor derneklerinin temsilcileri, hakemler, sporcular, gençler ve öğrenciler katıldı.
 
Açılış töreninde konuşan Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Amatör Spor Haftası’nın önemine dikkat çekerek, şöyle konuştu:"Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz. İlimizde de spor ile birçok zorluğun üstesinden gelebilir, çocuklarımızı da zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak, sağlıklı birer nesiller olabilmelerini sağlayabiliriz. Her yaştan insanın spor yapması ve spora yeni yüzler kazandırmak amacıyla amatör spor haftası etkinlikleri kapsamında birçok branşta sportif ve kültürel faaliyetler gerçekleşecektir."
 
Amatör Spor Haftası etkinleri çeşitli branşlarda düzenlenecek müsabakalarla hafta boyunca devam edecek.