Dünyanın 8. Harikası olarak bilinen, UNESCO tarafından dünya kültür mirasları arasında yer alan, 2206 metre yükseklikteki devasa heykeller arasında güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği mekanlar arasında yer alan Nemrut Dağı zirvesinde Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü “Satranç Tarihle Buluşuyor” etkinliği düzenlendi.


Dünyanın en yüksek açık hava müzesi olarak bilinen Nemrut Dağı zirvesinde düzenlenen “Satranç Tarihle Buluşuyor”  etkinliği aynı zamanda turizm ve kentin tanıtımı anlamında büyük önem taşıdığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “Adıyaman’ın Tarihi mekanlarını dolaşan sporcularımız bir yandan yarışırken diğer yandan da zengin bir tarih ve kültüre sahip Adıyaman’ın tarihi ve turistik mekânlarını görme fırsatı buluyor” dedi. 


Bu tür etkinliklerin Adıyaman’ın tarihi ve doğal güzelliklerini hem ulusal bazda hem de uluslararası bazda tanıtma imkanı sağladığına dikkat çeken İl Müdürü Fikret Keleş;”Commagene uygarlığına ait Ören yerlerinden Eski Kâhta Kalesinde, Arsemia ve Cendere Köprüsünün yanı sıra Nemrut Dağı zirvesinde gerçekleştirdiğimiz etkinlikler Çocuklarımızı inanılmaz bir şekilde mutlu ederken aynı zamanda Adıyaman’ın tanıtımına da katkı sağlıyor. Bu organizasyonu önümüzdeki yıl spor turizmi kapsamında genişleterek farklı branşlarda gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.