Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, kurumumuzda antrenör ve sporculara yönelik kinesiotoping (batlama), elektroterapi (kas kuvetlendirmesi), kuru iğneleneme uygulamalarının uzman kişiler tarafından yapılmaya başlandığını söyledi.  

İl Müdürü Fikret Keleş, yarışma ve müsabakalarla beraber bu uygulamanın daha aktif olarak yapılmaya devam edileceğini ve sporcuların daha fazla kondisyonlu şekilde çalışmasının hedeflendiğini söyledi.
Sporcularımızın müsabakalara katılmadan önce kaslarını kuvvetlendirmek ve sakatlanma riskini azaltmak için böyle bir uygulama yaptıklarını ifade eden Kurum Fizyoterapisti Zeynep Çalışkan Işık, uygulama hakkında şu bilgileri verdi:
“Bizler yalnızca sakatlanma sonucunda karşılaşılan değil, sporun her aşamasında sporcunun takibini yapan kişileriz. Görevimiz, sezonun farklı zamanlarında sporcunun performansını değerlendirmek, sakatlığa yönelik risk analizleri yapıp önleyici rehabilitasyon uygulamak, müsabaka sonrası doğru toparlanma için girişimlerde bulunmak, sakatlık sonrası fizik tedavi uygulamak, sahaya dönüş sonrası performansın devamlılığını takip etmektir. Geniş kapsamlı bir rehabilitasyon programını düzenlerken sakatlığın yeri, spor branşının niteliği, sporcunun yaşı, performans düzeyi ve yaralanmadan sonra ortaya çıkabilecek fiziksel kondisyon kaybı gibi öğeler detaylarıyla dikkate alınır. Böylece yeni başladığımız bu uygulama ile sporcularımızın daha sağlıklı ve performansları yüksek bir şekilde müsabakalara katılmalarını hedefliyoruz.”