Adıyaman’ın ev sahipliği ile 26 – 27 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Göbeklitepe Yıldızlar Türkiye Eskrim Şampiyonasında iki gün boyunca Türkiye’nin 23 ilinden 472 sporcu 120 idareci/antrenör, 22 hakem ve aileleri olmak üzere toplam bin 200 kişinin katılımıyla mücadeleye ev sahipliği yapan Adıyaman’a Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı teşekkür etti.
 
Türkiye Eskrim Federasyon Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne gönderilen teşekkür yazısında, “Türkiye'nin dört bir yanından Şampiyonaya katılan sporcularımıza sağlanan imkânlardan ve Adıyaman’ın misafirperverliğinden dolayı çok memnun kaldık. Bu vesileyle tüm katılımcılarımız ve Federasyonumuz adına öncelikle Adıyaman Valimiz Aykut Pekmez’e, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve organizasyonumuza katkı sağlayan tüm personelimize teşekkür ederim” dedi.

Atalı, Adıyaman’ın tüm spor branşlarında faaliyet gösteren bir il olarak büyük spor organizasyonlarına da ev sahipliği yapan sporda marka bir şehir olduğunu söyledi.
 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ise “Federasyondan gelen teşekkür başta İlimiz olmak üzere organizasyona emek veren tüm çalışanlarımızı ve sporcularımızı onure etmiştir” diyerek şöyle konuştu:
“Son 5 ay içerisinde ilimizde düzenlenen grup, final ve bölge şampiyonluklarının yanı sıra Türkiye Şampiyonluklarına ev sahipliği yaparak binlerce sporcuyu misafir ettik. Böylesine önemli organizasyonlar başta ekonomik olmak üzere ilimiz turizminin gelişimine ve tanıtımına da katkı sağlamaktadır. Organizasyon dönemlerinde tüm otellerde doluluk oranları artarken şehrimizin misafirperverliği ile birlikte tarihi ve kültürel değerlerimizin tanıtımını da katkı sağlamış oluyoruz. Ümit ediyorum ki ev sahipliği yaptığımız bu büyük organizasyonlar önümüzdeki günlerde ve yıllarda yine artarak devam eder. Ben Türkiye Eskrim Şampiyonasının ilimizde düzenlenmesine her zaman destek olan Federasyon Başkanımız Prof. Dr. Murat Atalı başta olmak üzere tüm organizasyonlarımızda bizlere her zaman destek olan ve Adıyaman’ın sporda marka kent haline gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”