Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, tüm branşların federasyonlarına bağlı il temsilcileri ile bir araya geldi.
 
Yeni eğitim ve öğretim yılı ile hareketlenen spor faaliyetlerinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgilerin verildiği toplantıda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması ve topluma yararlı bireyler haline getirilmesi için İl Müdürlüğü olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını söyledi.
 
Gençlerimizin yaşantılarına hareketlilik getirmek, boş zamanlarını iyi değerlendirmeleri için ilimizde yapılacak sportif faaliyetlere katılımlarının sağlanması ve sportif faaliyetlerin artırılması için nelerin birlikte yapılacağı konusunda fikir alışverişinde bulunmak için il temsilcileri ile bir araya geldiklerini belirten İl Müdürü Fikret Keleş, şöyle konuştu:
 
“Ülkemizin sahip olduğu genç ve dinamik nüfus yapısının korunarak yaşam kalitesinin yükseltilmesi, sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi ve spor hizmetlerinin kalitesi ve çeşitliliğinin artırılarak sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla başarılı sporcular yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Ülke genelinde gönüllülük bilinci artırıcı faaliyetlerin ve projelerin gerçekleştirilmesi ve desteklenmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 2019 yılı “Gönüllülük Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bizde bu bağlamda ilimizde 40’a yakın spor branşında faaliyet göstererek Adıyaman’da her yerde herkes için spor sloganı ile il temsilcileriyle iş birliği yaparak gönüllülük faaliyetlerini de geliştireceğiz.

Öğrencilerimizin akademik başarıları yanında onların beden, zihin, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı yetişmeleri için spor branşına  önem vermekteyiz. Bizler ilimizde spora ve sporculara her zaman destek olabilmek ve onlara en modern tesislerde ve ücretsiz olarak hizmet verebilmenin gayreti içerisinde çalışıyoruz. İlimizde futbolun ve diğer spor branşlarının marka değerini yükseltme adına her türlü katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

Spor yatırımları konusunda Adıyaman’da birçok spor tesisin kazandırıldığına dikkat çeken İl Müdürü Keleş, Merkez Çok Amaçlı Spor Salonu ( Sporcu Fabrikası ) Kâhta Spor Kompleksi ( 2.500 Seyircili Spor Salonu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ) Besni Gençlik Merkezi,  projelerinin devam ettiğini söyledi ve yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi:

“Ayrıca Merkeze 2’inci Gençlik Merkezi için yer tahsis çalışmaları devam ediyor. Gölbaşı Gençlik Merkezinin arazi çalışmaları ve ihaleye esas tüm iş ve işlemleri bitirilmiş olup Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığınca ihalesinin yapılması bekleniyor. Merkez Altınşehir Futbol Sahası Sentetik Çiminin değişimi, Kâhta Stadının Çim değişimi, Besni Stadyumu Onarım İşi, Gölbaşı İlçe Spor Salonunun Çatı Değişimi, Samsat ilçe Stadı İhate Duvarı işi ve Merkez 100. Yıl Yüzme Havuzu Nem Alıcıları Alımı ihale işlemlerinin devam ediyor ve çalışmalarımız en kısa zamanda tamamlanacaktır.”

Amaçlarının Adıyaman'ı her konuda olduğu gibi spor alanında da çok daha ileriye taşımak olduğunu belirten İl Müdürü Fikret Keleş, “Bu kentin insanına, gencine ve çocuklarına modern tesisler kazandırarak Adıyaman’da 7'den 70'e herkesin spor yapabilmesine imkân sağlamak için çalışıyoruz” dedi.