Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Adıyaman Gençlik Merkezinin ortağı olduğu “Türkülerle Kardeş Coğrafyamız-2” adlı gençlik değişiminin ilk etabı 18-26 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul ve Adıyaman’da, ikinci etabı ise 21-31 Ağustos 2019 tarihinde Kuzey Makedonya’da gerçekleştirildi.

21- 31 Ağustos tarihleri arasında İstanbul sonrasında Bulgaristan, Mekodanya, Kosova ve Yunanistan’ı gezen 30 Adıyamanlı gençler Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş’i ziyaret ederek izlenimlerini ve yaşadıkları güzel anları paylaştılar.

Mekodanyalı gençlerin Projenin ilk etabında Adıyaman ve İstanbul’u ziyaret ederek gezdiklerini belirten İl Müdürü Fikret Keleş, ikinci etap için Adıyamanlı gençlerin İstanbul sonrasında Bulgaristan, Mekodanya, Kosova ve Yunanistan’ı gezdiklerini belirterek, projenin başarı ile tamamlandığına dikkat çekti.

İl Müdürü Fikret Keleş, Balkan Türkleri ile Ülkemiz gençlerinin kültürel kaynaşmalarının sağlaması amacıyla gerçekleştirilen değişim programı sayesinde gençler hem tarihi ve turistik mekânları yerinde görme şansı bulurken hem de Türk Kültürünün coğrafi sınırlar fark etmeksizin yaşatılması için gönül köprüleri kurulmasına katkı sağladıklarını söyledi.

Proje kapsamında 23 -26 Temmuz tarihleri arasında 30 Makedonyalı gençleri Adıyaman’da misafir ettiklerini belirten gençler ise, bakanlığın sağladığı bu imkan sayesinde yurt dışına yaptıkları gezi ile yeni yerler görerek yeni dostluklar edindikleri için şanlı olduklarını, hayatları boyunca unutamayacakları deneyimler ile ülkeye geri döndüklerini belirterek, İl Müdürü Fikret Keleş’e teşekkür ettiler.