Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Adıyaman Kürek takımının Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi büyük takımlarla mücadelesinde önemli başarılara imza attığını söyledi.
İl Müdürü Fikret Keleş:”Sporcularımızın performansı 5 saniye fark ile Fenerbahçe Kürek takımının gerisinde kalmasına rağmen üçüncülük elde etmeyi başarmıştır. Kızlarımız sezonun son yarışı olan Türkiye Şampiyonasında büyük rakiplerini geride bırakarak 2X (çifte) deniz küreği U19 Kategorisinde Türkiye 2. liği, Erkekler ise aynı kategoride Türkiye 3. lüğü ile ilimizi Sapanca’da en iyi şekilde temsil etmeyi başarmıştır. Ben başta sporcularımızı yetiştiren antrenörlerimizi emeklerinden dolayı tebrik ediyor, madalya alan sporcularımızı da kutluyorum” dedi.
Türkiye Kürek Federasyonu Başkan Vekili Remzi Tan, ödül töreninde yaptığı açıklamada, şampiyonada bayanlarda 85, erkeklerde 182 sporcunun mücadele ettiğini söyledi.
"Büyük Erkekler", "Genç Erkekler" ve "Genç Bayanlar" kategorisinde yüzlerce sporcunun yarışacağını belirten Tan, "Türkiye'nin her tarafından bu spora ilgi arttı. Özellikle Adıyaman'dan katılan kulübümüz var. Orada son derece yetişmiş sporcularımız Türkiye’nin büyük ve köklü takımları ile mücadeleyi bırakmadığı gibi her yarışta madalyaları toplayarak hepimizi gururlandırıyor." şeklinde konuştu.
Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Sapanca Gölü'ndeki Kırkpınar parkurunda bin ve 2 bin metre mesafede gerçekleştirilen yarışlarda, Fenerbahçe, Beşiktaş, Altınboynuz, İzmit Sümerspor Kürek, İzmir Kürek, Bayramoğlu Yelken ve Su Sporları, Adıyaman Gençlik ve Spor, Sinop Kürek, Sinop Gençlik ve Spor, Denizciler, Türk Balıkadamlar, Anadolu Hisarı Kürek, Sakarya Gençlik Merkezi, İznikspor, Galata Kürek ve Tuzla Deniz Yıldızı kulüplerinden 267 sporcu mücadele etti.