Okullararası 13-14 yaş Yıldızlar Serbest ve Grkoromen Güreş Grup Müsabakaları 16 ilden yaklaşık 370 sporcu, 60 idareci ve antrenörün katılımı ile Yeni Mahalle Spor Salonunda başladı.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyaman’da Okul Sporları faaliyetleri kapsamında 13-15 Ocak tarihleri arasında düzenlenen 13-14 yaş Yıldızlar Serbest ve Grkoromen Güreş Grup Müsabakaları nedeniyle 16 ilden güreşçilerin minderde mücadele edeceğini söyledi.

Ata sporu olan güreşte çok başarılı sporcuların yetiştiğini belirten Bağcı:”Güreş sporuna küçük yaşlarda başlayan minik sporcularımızın gelecekte birer yıldız olarak ülkemizi temsil edecek olması bizleri gururlandırıyor. Okul sporları faaliyetlerinin bu nedenle önemine dikkat çekmemiz lazım. Çünkü küçük yaşlarda spor eğitimi alarak gelecekte farklı branşlarda başarısına göre kendini geliştiren gençlerimiz ülkemizin spor alanındaki başarısını her zaman artırmaktadır. Bu nedenle ben ilimizde gerçekleşen Güreş Grup Müsabakalarında minderde mücadele edecek tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.