Anadolu Yıldızlar Ligi Voleybol Grup müsabakaları Adıyaman Cumhuriyet Spor Salonu ve Belediye Spor Salonunda başladı.

Cumhuriyet Spor Salonunda yapılan açılış seremonisinin ardından 4 gün devam edecek olan müsabakalara Kız takımı Kilis, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Siirt, Adıyaman, Hakkari, Gaziantep ve Mardin Erkek takımı ise Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, Kilis, Diyarbakır, Mardin ve Siirt erkek takımı 8 il kız takımı 9 il olmak üzere 350 sporcunun mücadele edeceği müsabakalar Kızlar Cumhuriyet Spor Salonu Erkekler ise Belediye Spor Salonunda başladı.

Açılış seremonisinde konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı; “Spor Genel Müdürlüğünün Bölgeye has olmak üzere Doğu, Güneydoğu spor oyunlarının Anadolu da gizli kalmış yetenekleri keşfetmek için önemli olduğunu söyledi.

Bağcı: ”Yetenekli sporcuların bu müsabakalar sonrasında sergiledikleri performanslarına bağlı olarak değerlendirilecek Milli takıma kazandırılacak olması genç yetenekler için aynı zamanda önemli bir şans.  2014 – 2015 yılından itibaren oluşturulan Anadolu Yıldızlar Ligi umuyorum ki Türk sporunda gizli kalmış gençleri gün yüzüne çıkaracak bir projedir. Ben müsabakalara katılan tüm illere, takımlara ve sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.