Türkiye Boks Federasyonu tarafından Alt Minikler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası Adıyaman’da gerçekleştirilecek.

  Adıyaman’da gerçekleştirilecek olan organizasyon öncesinde düzenlenen toplantıda organizasyon ile ilgili bilgi verildi. Toplantıya Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Türkiye Boks Federasyonu As Başkanı Atilla Alatepe, Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı katıldı.

  Toplantının açılışında konuşan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, 2015-2016 Alt Minikler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası’nın hazırlıklarını yaptıkları dile getirerek, “Federasyonun gerçekleştireceği şampiyonaya hazırlanmaya başlıyoruz. Bu tarihe kadar hazırlıklarımız bitecek.  Adıyaman’ımıza ve Gölbaşı ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. 81 ilden yaklaşık 500 sporcumuzun katılmasını bekliyoruz. Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Sporcu kardeşlerimizin ailelerine Adıyaman huzurlu bir kent, hiç kimsenin endişesi olmasın. Çocuklarınız bizlere emanet. Adıyaman’a yakışır bir şekilde misafir edeceğiz. Hem sporcuları hem de yakınlarını Adıyaman’a bekliyoruz” dedi.

  Türkiye Boks Federasyonu As Başkanı Atilla Alatepe ise, şampiyonanın 14-20 Ağustos tarihinde Gölbaşı ilçesinde gerçekleştirileceğini belirterek, “2015-2016 Alt Minikler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası 14-20 Ağustos tarihinde Gölbaşı ilçesinde yapılacaktır. 14 Ağustos’ta teknik kurul toplantısıyla başlayıp 17 Ağustos’a kadar elemeler, 18 Ağustos’ta çeyrek final, 19 Ağustos’ta yarı final, 20 Ağustos’ta final olmak üzere 19 siklette Türkiye’nin tüm illerinden 11-12 yaş grubu yaklaşık 500 sporcunun katılımı ile tamamlanması düşünülmektedir. Adıyaman bölgesinden 30’a yakın boksörler bu şampiyonada yarışacak. Şırnak’ta, Adıyaman’da, Şanlıurfa’da vatanımızdır. Adıyaman’a geldiğimizde başta sayın Valim olmak üzere, belediye başkanlarım, kurum müdürlerimiz bize kucak açtılar. Ben hepsine teşekkür ediyorum.  İnşallah yarışmaların centilmenlik ve huzur içerisinde geçeceğine canı gönülden inanıyorum. Adıyaman merkezde yeni salon yapıldığını biliyorum. Bu yeni salonumuzda 2016 Türkiye büyükler bölge eleme maçlarından birini bur da yapmaya söz veriyorum” dedi.

 Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, etkinliğe katkı sağlayanlara teşekkür ederek, “Bu program Gölbaşı ilçesinde gerçekleşecek ama benim Adıyaman Belediye Başkanı olarak yönetim kurulundan istirhamım, daha büyük ve geniş programın Adıyaman’da yapılmasıdır. İlimiz bazı çevrelerce saldırılara maruz kalıyor ise de, Adıyaman Türkiye’nin en huzurlu kentidir. Bu konuda kimsenin hiçbir endişeleri olmasın. Adıyaman’ı gördükten sonra, Adıyaman’ı tanıdıktan sonra yeni bir organizasyonu gerçekleştireceklerinden şüphem yoktur” dedi.

 Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise, “Böyle bir organizasyonun Adıyaman’da yapılması bize onur vermiştir. Özelinde Gölbaşında olması, Adıyaman’ın baba şefkatiyle bakması da bizi ayrıca memnun etmiştir. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Adıyaman’ın sahiplik etmesi bizi sevindirmiştir” dedi.

  Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay ise, etkinliği gerçekleştirmelerinden dolayı teşekkürlerini dile getirerek, etkinliğe esnaf olarak kentlerinde katkı sağlamak istediklerini söyledi.

  Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Seyit Ahmet Bağçı, etkinliğin ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.