Adıyaman İşitme Engelliler Basketbol Spor Kulübü şampiyonlukta engel tanımadı. Konya’da yapılan fina müsabakalarında Eskişehir İşitme Engelliler Spor Kulübü ile karşılaşan Adıyaman İşitme Engelliler Basketbol Spor Kulübü rakiplerini 69-60 mağlup ederek Türkiye Şampiyonu oldu.

Şampiyonluk sonrası Adıyaman'a dönen işitme Engelli sporcular kendilerine maddi ve manevi her türlü destekte bulunan Vali Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret ederek, şampiyonluk kupasını sundular.

İşitme Engelliler Spor Kulübü sporcularını makamında kabul eden Vali Mahmut Demirtaş, gösterdikleri üstün performans ve başarılardan dolayı sessiz şampiyonları tebrik etti.

İşitme Engelli Sporcuların başarısından dolayı çok gururlandığını belirten Vali Mahmut Demirtaş, "Sporcularımızın başarısı bize ciddi bir çalışmayla her türlü engelin aşılabileceğini gösterdi. Bu başarı beni ve Adıyaman'ı çok sevindirdi. Bundan sonra gerek Valiliğimiz, gerek Belediyemiz ve gerekse de GAP'ın destekleriyle bu takımın çok daha güzel başarılara imza atacağına inanıyorum. Türkiye şampiyonasından sonra sporcularımızdan Avrupa yada Dünya şampiyonluğu bekliyoruz. Kendilerini tebrik ediyor, emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

İşitme Engelli Sporcular ise, kendilerine maddi ve manevi her türlü desteği veren Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş'a takımlarının 40 numaralı formasını takdim etti.