Adıyaman’da Amatör Spor Haftası kutlamaları etkinlikleri kapsamında, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kentin farklı yerlerinde halka açık mekânlarda 23 farklı branşta düzenlenen müsabakalar büyük bir halk katılımı ile başarıyla tamamlandı.

 Başarılı bir Spor Haftası gerçekleştirdiklerini belirten İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı; ”Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında kentin farklı yerlerinde özellikle spora olan ilginin artması için halka açık yerlerde farklı branşlarda sportif faaliyetler düzenledik. İlimizde gençlerin spora olan ilgisi her geçen gün artıyor. Amacımız Adıyaman’da lisanlı sporcu sayısını artırmak ve 7’den 70’e herkesin spor yapabilmesi için imkânlarımızı seferber etmekti ve hafta içerisinde yaptığımız faaliyetlere binlerce Adıyamanlı katılım sağladı. Ben Amatör Spor Hafta içerisinde düzenlenen etkinliklere katılan sporcu, antrenör ve halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 Gençlik ve Spor Bakanlığının 13 – 19 Ekim 2014 tarihleri arasında uygulamaya koyduğu “Amatör Spor Haftası”  bu yıl Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından da başarı ile gerçekleştirildi.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Adıyaman’da, Eskrim, Bilek Güreşi, Masa Tenisi, Jimnastik, Sokak Tenisi, halter, Taekwondo, Voleybol, Tenis, Karate, Yüzme, Okçuluk, Futbol, Hentbol, Kick Boks, Sokak Basketbolu, Judo, Dart ve Atletizm yarışmalarının yanı sıra geniş bir halk katılımı ile kortej yürüyüşü de yapıldı.

 Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Amatör Spor Haftası kutlamaları kapsamında halkımızın da katılımı ile düzenlenen kortej yürüyüşü yapıldı.

 Adıyaman Lisesi önünde başlayıp Cumhuriyet Kapalı Spor Salonunda sona eren kortej yürüyüşü sonrasında ilimizdeki 90 amatör spor kulübüne spor malzemesi dağıtıldı.

 Adıyaman Vali Yardımcısı Murat Süzen, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Av. Halil Fırat, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı tarafından Cumhuriyet Kapalı Spor Salonunda düzenlenen tören ile 90 amatör spor kulübüne spor malzemesi dağıtılarak Amatör Spor Haftası sona erdi.