Adıyaman’da okulların tatile girmesinin ardından açılan yaz spor okullarına öğrencilerin yoğun ilgisi devam ediyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyaman’da özellikle ilköğretim çağındaki çocukların tatile girdiği yaz aylarında serbest zamanlarını uzman antrenörler nezaretinde düzenli ve en iyi şekilde değerlendirmeleri için mükemmel bir imkân olan yaz spor okullarına şimdiye kadar 1.900 Kız 3.312 Erkek olmak üzere toplam 5.212 çocuk ve gencin kayıt yaptırdığını söyledi.

Yaz Spor Okullarına ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı; “Yaz spor okullarında çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Her yıl olduğu gibi bu yılda geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmek için görevli antrenör arkadaşlarımız kendi branşlarında yaz spor okullarına katılan öğrencileri gruplar haline ayırarak yoğun bir şekilde antrenmanlarına devam ediyor. Vermiş olduğumuz sportif malzemeler ve imkânlar sayesinde çocuklarımızı spora daha çok teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Şu an başta basketbol olmak üzere diğer farklı branşlarında yoğun bir ilgi var. Yaz spor okullarına gelen çocuklarımız, spor eğitiminin yanı sıra sosyal aktivitelerle de zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyorlar. Bu sayede çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmış, spora yönlendirmiş oluyoruz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ve bütün illerde eş zamanlı olarak devam eden “Yaz Spor Okulları” Adıyaman’da da yoğun bir katılımla devam ediyor. Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Basketbol Antrenörü Ahmet Hakan Çiriş, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açılan yaz spor okullarında Basketbol kurslarına yoğun bir katılım olduğunu belirterek, “Haftanın 6 günü verdiğimiz kurslarımızda yaklaşık 771 öğrenciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimizde 25 farklı branşta açılan yaz spor okullarına katılımın yoğun olmasından oldukça memnunuz” dedi.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Spor tesislerinde Atletizm,  Badminton, Basketbol, Bedensel Engeliler, Boks, Jimnastik, Eskrim, Görme Engeliler, Güreş, Halter, Hentbol, Herkes İçin Spor, İşitme Engelliler, Judo, Karate, Kick Boks, Masa Tenisi, Okçuluk, Teakwondo, Tenis, Üniversite, Voleybol, Vücut Geliştirme Fitness, Yelken ve Yüzme başta olmak üzere 25 farklı branşta, 5–18 yaş arasındaki çocuk ve gençlere ücretsiz olarak eğitimler veriliyor.