Adıyaman’ın Bahçelievler Mahallesi'ndeki Fatih İmam Hatip Ortaokulu bahçesine kurulan şişme oyun grupları ile basket ve fulbol sahasında çocuklar müzik eşliğinde spor yapma fırsatı buldu.

Yaşları 8 ile 14 arasındaki çocukların yaz spor okullarına kayıt yaptırmalarını özendirmek için başlatılan çalışma kapsamında Spor Tır’ı tüm Türkiye’yi dolaşıyor. Kurulan platformlarda öğrenciler ve çocuklar için basket ve futbol sahalarının yanı sıra şişme trambolin, tırmanma kulesi ve çocuk oyun bölümleri bulunuyor.

Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin, Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri, oyun alanlarına gelerek çocuklarla ilgilendi, oyun alanlarını gezdi.

Çocukları spora özendirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Vali Yardımcısı Levent Öztin, "Adıyaman’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılacak olan yaz spor okullarına kayıtları artırmayı amaçlıyoruz. Bu spor okullarımız 5 ile 18 yaş arası çocuklarımıza hitap etmekte. Tüm çocuklarımızı spor yapmaya bekliyoruz" dedi.

Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Öztin, “Gençlik Spor Bakanlığımızın ‘Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun’ sloganıyla bütün illeri dolaştırdığı spor tırı ile sevgili çocuklarımızı spora özendirmeye gayret ediyoruz. Yaz Spor Okullarına kayıtları arttırmaya çalışıyoruz. Şuan itibariyle 20 branşta 3 bine yakın öğrencimiz çocuğumuz spor okullarına kayıt yaptırdı. Bütün velilere buradan diyeceğim; yaz ayını iyi değerlendirelim, tüm çocuklarımız gelsin bu spor okullarına kayıt yaptırsın. Sevdikleri branşta eğitim alsınlar, bu sporu daha bilinçli yapsınlar. Bütün velilere ricam, temennim budur” şeklinde konuştu.

Oyun alanlarını gezen Vali Yardımcısı Levent Öztin ve İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı çocuklarla bol bol sohbet edip futbol ve basketbol oynadıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.