Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı okul sporları Halk Oyunları yarışmaları Gençler, Yıldızlar, Küçükler ve Minikler düzenlemeli ve düzenlemesiz kategorilerinden 25 okuldan 400 sporcunun katılımı ile Yeni Mahalle Spor Salonunda görsel bir şölen havasında tamamlandı.

Halk Oyunlarının her Bölgenin ve ilin kendine özgü kıyafetleri, müziği ve danslarıyla renklenmiş geçmiş kültürünü bugün de yansıtan en güzel branşlarından biri olduğuna dikkat çeken, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, bu kültüre sahip çıkarak yaşatmak gerektiğini söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş;”Halk Oyunları kültürümüzü, duygularımızı, gelenek ve göreneklerimizi en iyi şekilde yansıtıyor. Düzenlediğimiz bu yarışmalar gençlerimizin ve öğrencilerimizin bu kültürü yaşatmak adına göstermiş oldukları performans adeta görsel bir şölene dönüşüyor. Özellikle öğrencilerin ve gençlerin Halkoyunlarına artan ilgisi Adıyaman’ın geçmişten gelen kültürünü geleceğe taşımak adına büyük bir önem taşıyor. Ben yarışmalara katılan tüm okullarımızı ve gençlerimizi sergiledikleri nefes kesen gösterilerden dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Okulların performansı, salondakiler tarafından ilgiyle izlenirken hünerlerini sergileyen halk oyunları ekipleri, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.