Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle, Adıyaman’da düzenlenen kapsamlı anma etkinlikleri Demokrasi Parkında düzenlenen Cimnastik gösterilerinin ardından Gençlik Merkezinde açılan fotoğraf sergisi devam ediyor.

15 Temmuz anısına düzenlenen etkinlikler kapsamında Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı minik Jimnastik sporcularının Demokrasi parkındaki gösterileri halkın büyük beğenisini topladı. 

İl Müdürü Fikret Keleş, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle, kentin bir çok yerinde ve tesislerde farklı etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, Adıyaman Gençlik Merkezinde açılan ve İhlas Haber Ajansı tarafından çekilen “Oradaydık, unutmadık, unutturmadık” isimli fotoğraf sergisi özellikle gençler tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Adıyaman Gençlik Merkezinde açılan ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide 63 adet fotoğraf sergilendi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinden fotoğrafların yer aldığı sergide gösterilen fotoğraflar, sergiyi gezenleri 15 Temmuz Kalkışma akşamına yeniden götürdü.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Fikret Keleş, 15 Temmuz'da Türk milletinin 'darbe' kavramını tarihe gömdüğünü belirterek, "15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında aziz Türk milleti darbe kavramını tarihe gömdü. Toplumumuzdaki her kesim birlik, beraberlik ve bütünlüğü ile 15 Temmuz destanı yazdı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik günü nedeniyle birçok etkinlik düzenledik. Unutmadık, unutturmayacağız. 15 Temmuz Destanını gençler asla unutmasın düşüncesiyle Gençlik Merkezimizde böyle bir sergi açtık. 15 Temmuz Gecesini tüm açıklığı ile gözler önüne seren İhlas Haber Ajansı'nın fotoğrafları ile milletimizin bu konudaki bilincinin arttırılması için başlattıkları çalışmayı destekliyoruz. Bu fotoğrafları gençlerle buluşturduk. Mevzubahis vatan ise gerisi teferruattır düşüncesiyle toplumumuzun her kesimini bilinçlendirmek için etkinlikler yapılıyor. Vatandaşlarımız son derece duyarlı ve hassas davranıyor. İhlas Haber Ajansının bu konuda bizle birlikte yapıyor olması bizim içinde son derece önemlidir. İhlas haber ajansına çok teşekkür ediyorum. Asırlarca unutulmayacak bu destanı unutturmamak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

İhlas Haber Ajansı Adıyaman Temsilcisi Ahmet Arslantaş ise, 15 Temmuz akşamı tüm Türkiye'de İhlas Haber Ajansı'nın her bir çalışanının tüm zorluklara ve kargaşaya rağmen görevini en iyi şekilde yaparak, yaşananları halka doğru bir şekilde aktardıklarını belirtti.

Ahmet Arslantaş, "15 Temmuz Kalkışma gecesinde bizlerde milli iradenin yanında durarak, milletin yanında yer aldık. Hain darbe girişimini ve milletin buna karşı yazdığı destanı gözler önüne serdik. Bizler oradaydık. Unutturmamak için bu sergiyi düzenliyoruz. Bundan sonrada unutturmayacağız" dedi.