Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, milletin ve İslam dünyasının bayramını tebrik ederek, “Ramazan Bayramının tüm gönüllere, hanelere, ülkemize ve İslam dünyasına huzur ve saadet getirmesini diliyorum" dedi.

Büyük bir manevi iklimden geçerek, huzurla idrak edilen Ramazan sonrasında Bayrama ulaşmanın şükrünü ve sevincini yaşarken, tüm Türkiye ve İslam Alemi olarak güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, dargınların barıştığı, kardeşlik, dostluk ve dayanışma köprülerinin atıldığı bir Ramazan Bayramı’na erişmiş olmanın en derin serinliğini hissediyoruz. 

Temennimiz odur ki; Hepimiz için büyük manalar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bayramlar, yüklendikleri misyona uygun ve karşılıklı sorumluluk duyguları içerisinde kutlansın. Buradan hareketle; Ülkesi ve Vatanı için şehadet şerbetini içen şehitlerimizin ailelerine, çocuklarına, gazilerimize, yetimlerimize, yaşlı ve bakıma muhtaç dedelerimize nenelerimize her zamankinden fazla sahip çıkmak özellikle bayram günlerinde mutlaka yapmamız gereken davranışlar bütününü oluşturmalıdır.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak gerek şahsım gerekse tüm personel arkadaşlarım adına gençlerimize seslenmek istiyorum…Sevgili Gençler Bugün Ramazan Bayramı…Elinize bir gül alarak şehitlerimizin yetimlerini, yaşlılarımızı, bakıma muhtaçları ve Engelli vatandaşlarımızı ziyaret edin…Ziyaret edin ki, merhamet duygunuz zedelenmesin…Paylaşmayı hatırlayın… Şeyh Edebali’nin dediği gibi “Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini şaşırmayasın”… Milletimizin emanetlerini unutmayalım.

Öte yandan; gerçek olan bir nokta var ki o da Ramazan Bayramını bir yönüyle buruk yaşıyor olmamız…Gazze, Doğu Türkistan, Suriye başta olmak üzere İslam Coğrafyasında yaşanan acı olaylar, akan kan ve gözyaşı nedeniyle yürekleri yakan, vicdanları sızlatan bir tabloyla karşı karşıyayız. Masumları hedef tahtasına koyanlar, yaşam hakkını hiçe sayanlar derin bir endişe oluşturmaktadır. Bununda ötesinde en acı olanı da, Müslümanların birbirini öldürmesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Adıyaman Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak; Tüm İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Vatandaşlarımızın acı ve kederden uzak, huzur içinde bir bayram geçirmesini Cenab-ı Allah’tan temenni ediyorum.