Adıyaman Yeni Mahalle Kapalı Spor Salonunda düzenlenen müsabakalara Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Kuşak Güreşi Asbaşkanı Fahrettin Şolpan, Milli eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Kutlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Yaşar Sarıkaya ve kurum müdürleri katıldı.

Yeni Mahalle Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyona Eskişehir, Konya, Edirne, Sivas, Kahramanmaraş, Kütahya, Manisa, Antalya, Hatay, Zonguldak, Muğla, Amasya, Adıyaman, Adana ve Karabük'ten gelen idareci, antrenör, hakem ve sporcular olmak üzere yaklaşık 200 kişi katıldı.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Kuşak Güreşi Asbaşkanı Fahrettin Şolpan, yaptığı açıklamada, müsabakaların 2003-2004 doğumlular arasında, 15 ilden 100'ün üzerinde sporcunun katılımıyla yapıldığını söyledi.

Müsabakaların iki gün sürdüğünü ifade eden Şolpan, "Birinci gün 9, ikinci gün ise 5 sıklette müsabakalar yapıldı. Organizasyon sonunda dereceye girenlere kupa ve madalyaları Adıyaman’ın değerli protokol üyeleri tarafından törenle takdim edildi. Türkler, kuşak güreşi sporuna geçmişte vücut sağlığı ve savaşa hazırlık için çok önem vermişlerdir. Kuşak güreşi, şu an Türk coğrafyasında Türkmenistan. Kırgızistan ve Kazakistan'da ata sporu olarak yapılmaktadır. Adıyaman’ın misafirperliği ve aldığımız davet ile iyi ki de bu şampiyonayı Adıyaman’da yapmışız. Sporcularımız ve bizler özellikle yediğimiz çiğköfteye hayran kaldık. Ayrıca Dünyanın 8. Harikası Nemrut Dağına sporcularla birlikte yaptığımız gezi her şeye değdi. Gerçekten Adıyaman tarihi, kültürü ve misafirperliği ile harika bir şehir. Burada olmaktan ve bu şampiyonayı burada yapmaktan büyük bir mutluluk duyduk. Ben emğei geçen herkese teşekkür eder, derece yapıp madalya kazanan tüm sporcularımızı tebrik ederim" dedi.

Şampiyonaya katılan sporculardan Aytekin Kurdaş (14) ise kuşak güreşi sporunu iki yıldır yaptığını söyledi.

Güreşi çok sevdiğini belirten Kurdaş, "Bu turnuvaya katılmış olmak bile benim için harika bir duygu. Biz takım olarak kazandığımız bütün madalyaları şehitlerimize ve ailelerimize armağan edeceğiz. Kahramanmaraş'tan geldim. Müsabakalarımı başarı ile tamamladım." diye konuştu.

Adıyaman Yeni Mahalle Kapalı Spor Salonunda düzenlenen müsabakalarda İlk gün 9 sıklette ikinci gün ise 5 sıklette mücadele edilirken, şampiyona sonrasında sporcular kupa ve madalyaları İl Protokolü tarafından takdim edildikten sonra topluca hatıra fotoğrafı çekildi.vatandaşlarında heyecanla izlediği şampiyonada aldı.