3.160 genç Çanakkale’de buluşacak 
Çanakkale’de her yıl 24 – 25 Nisan tarihlerinde düzenlenen 57. alay Vefa Yürüyüşü’ne, Kosova’dan 120, Çanakkale’den 160 ve 81 ilden gelecek 2.880 gencin katılımıyla toplam 3.160 genç katılacak.
Etkinliğe katılacak gençler 24 Nisan’da, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ile hastane ve Bigalı Şehitliklerini ziyaret edecekler. Ardından konaklamanın yapılacağı Kocadere Kamp Alanına geçecek olan gençler, burada düzenlenecek çeşitli etkinliklere katılacak.
Yürüyüşün gerçekleşeceği 25 Nisan’da ise program, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın gençlere çorba ikramı ile başlayacak. 57. Alay Vefa Yürüyüşü sonrasında ise bir kapanış programı düzenlenecek ve şehitlik ziyaretleri gerçekleştirilecek.
57. Alay diğer illerde de anılacak
Bakanlık sadece Çanakkale’de değil, diğer 80 ilde de düzenleyeceği etkinliklerle 57. Alay şehitlerini anacak. 50 bin gencin katılması düşünülen program, 25 Nisan’da tüm illerde sabah namazı öncesinde Çanakkale konulu vaazın verilmesiyle başlayacak. Sabah namazının ardından katılımcı gençlere yarma çorbası ikram edilecek ve illerde bulunan şehitliklere yürünecek. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla son bulacak.