2020 – 2021 yılı değerlendirme ve planlama toplantısı Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Fikret Keleş başkanlığında Hizmet Müdürleri, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Yurt Müdürleri ve Gençlik Merkezleri Müdürlerin katılımıyla yapıldı.

KYK Konferans Salonunda yapılan 2020 – 2021 yılı değerlendirme ve planlama toplantısında 
"Adıyaman artık bir spor kenti" diyen İl Müdürü Fikret Keleş, 7’den 70’e herkesin spor yapabilmesi için bütün tesislerin 7/24 halka, sporculara ve öğrencilere hizmet verdiğini belirterek yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi;

“İlimiz merkezi ve ilçelerimizde toplam 134 adet spor tesis bulunmaktadır. Bu tesislerimiz başta öğrenci ve gençlerimiz olmak üzere tüm halkımıza 7/24 hizmet vermektedir. Ayrıca ilimizde faal olarak sportif faaliyetlerde bulunan 155 spor kulübü bulunmaktadır. Amacımız, halkımızı sağlıklı bireyler olarak yetiştirerek çocuk yaşta çocuklarımızı spora teşvik ederek kendimizi güzel bir gelecek için hazırlamak ise önce sevdiğimiz bir spor dalında açtığımız kurslara kayıt yaptırarak lisans çıkartıp spor yapan çocuklarımızın ve öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayarak gelecekte büyük başarıla imza atan Milli sporcular yetiştirmektir. Ben büyükler spor yaptığında küçüklerinde spora ilgi duyduğuna inananlardanım. Böylece çocukları spora yönlendirmek ve onları motive etmek çok daha kolay oluyor. 

Bu konuda çok yol kat ettiğimize inanıyorum. Özellikle tüm spor branşlarında antrenörlerimiz nezaretinde eğitim alan çocuklarımız gerek takım sporlarında gerekse bireysel spor dallarında oldukça başarılı birer sporcu olarak ilimizi katıldıkları tüm spor müsabakalarda en şekilde temsil etmeyi başarıyor. Bu başarı sayesinde Milli sporcu sayımız ise her geçen gün artarken özellikle Eskrim, Halter, Kick Boks, Bocce ve Bowling ile Su Sporları başta olmak üzere birçok branşta Milli Sporcularımız Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonluklarına katılarak elde ettikleri başarı ile ilimizi en iyi şekilde temsil edip, ulusal ve uluslar arası boyutta tanıtımına da katkı sağlıyorlar.”

GENÇLERİN SPOR İLGİSİ ARTIYOR

Adıyaman’daki genç nüfusun spora olan ilgisinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Fikret Keleş; “Adıyaman genelinde gençlerin sportif ve kültürel faaliyetlerde bulunmalarına imkân sağlayacak modern tesislerden yararlanabilmeleri için çaba sarf ediyoruz” dedi.

İl Müdürü Fikret Keleş, tesisleşme hamlesinin güçlü şekilde devam ettiğine ve Adıyaman’ın spordaki yükselişine dikkati çekerek, şöyle devam etti;

“Şunu gururla söyleyebiliriz ki Adıyaman, artık bir spor kenti. Spora hayatlarında daha fazla yer veren halkımızla birlikte, profesyonel sporcu sayımızda da ciddi bir artış ortaya koyuyoruz. 2002 yılında 1.750 olan lisanslı sporcu sayısı artık 58 bin üzerinde" diye konuştu.

YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

Spor yatırımları konusunda Adıyaman’da birçok spor tesisin kazandırıldığına dikkat çeken İl Müdürü Keleş, Merkez Çok Amaçlı Spor Salonu, Yeni Mahalle Tenis Kortları, Kâhta 500 Kişilik KykÖğrenci Yurdu,  Kâhta Spor Kompleksi Besni Gençlik Merkezi, Besni İlçe Futbol Sahası 960 Seyircili Futbol Sahası ve 4 lü Soyunma Odası, Tut ve Samsat ilçe Spor Salonları, Gölbaşı ilçe Gençlik Kampı projelerinin devam ettiğini söyledi ve yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi:

“Ayrıca Merkeze 2’inci Gençlik Merkezi ve Gölbaşı Gençlik Merkezinin arazi çalışmaları ve ihaleye esas tüm iş ve işlemleri bitirilmiş olup, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından ihalesinin yapılması bekleniyor.

Amaçlarının Adıyaman'ı her konuda olduğu gibi spor alanında da çok daha ileriye taşımak olduğunu belirten İl Müdürü Fikret Keleş, “Bu kentin insanına, gencine ve çocuklarına modern tesisler kazandırarak Adıyaman’da 7'den 70'e herkesin spor yapabilmesine imkân sağlamak için çalışıyoruz” dedi.