Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından 20 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilen Bakanlık Eğitim Kurulu Toplantısı’nda alınan kararlar doğrultusunda Adıyaman başta olmak üzere Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Balıkesir, Denizli, İzmir, Kırıkkale ve Kocaeli dahil toplam 9 ilde görev yapacak olan eğitim görevlileri ile sözleşme imzalandı. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Adıyaman’da spor eğitim faaliyetlerinde görevlendirmek üzere 5 farklı branşta 10 eğitim görevlisi ile sözleşme imzalandığını söyledi.

Spor faaliyetlerinde görevlendirilecek eğitimci eksiğinin giderilmesi için 9 ilde pilot uygulama başlatıldığına dikkat çeken İl Müdürü Fikret Keleş; ”Tenis, Masa Tenisi, Yüzme, Satranç ve Dart branşlarında toplam 10 eğitim görevlisi ile imzalanan sözleşme ile faaliyetlerimizde daha fazla sporcunun eğitim göreceğine inanıyorum. Bu uygulama ile birlikte eğitim görevlisi arkadaşlarımızın ek ders karşılığında yapacağı çalışmalar sonrasında elde edeceği başarıya göre uygulama önümüzdeki süreçte 81 il genelinde uygulanmaya başlayacak. Ben göreve yeni başlayacak arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.