Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen ve gençlerin Türk Müziği, Şiir Okuma, Tiyatro ve Bilgi Yarışmalarında yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğu Kültür ve Sanat Yarışmaları adı altında düzenlediği aktivitelerin Adıyaman il elemeleri Gençlik Merkezi Spor Salonunda düzenlenen yarışmalar ile tamamlandı.  
Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş:” Milli duygularımızın ve kültürümüzün yaşatılması, gençlerimiz arasında yaygınlaşmasının sağlanması ve gençlerimizin serbest zamanlarının değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla her yıl Bakanlığımızca düzenlenen Kültür ve Sanat aktivitelerinden Gençler Arası Ses ve Müzik Yarışmalarına 51 Genç,  Gençler Arası Tiyatro Yarışmalarına 8 Ekip 96 Genç, Gençler Arası Şiir Okuma Yarışmasına 110 Genç, Gençler Arası Bilgi Yarışmalarına 64 Grup  192 Genç, Türkiye Münazara Ligine 17 Grup 51 Genç yarıştı. Özellikle pandemi sürecinden sonra gençlerimizin sosyalleşmesi ve normale dönüş anlamında yoğun ilgi gören yarışmalarda gençlerimiz bilgi ve becerilerini sergileyerek harika zaman geçirdi. Ben yarışmalara katılan gençlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Gençler Arası Ses ve Müzik Yarışması, Gençler Arası Tiyatro Yarışması, Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması, Gençler Arası Bilgi Yarışması ve Türkiye Münazara Ligi adı altında 5 alanda yarışmalara katılan Gençlere Teşekkür Belgelerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Gençlik Hizmetleri Müdürü Ayhan Tekin, Gençlik Merkezi Müdürü Hakan Sayın tarafından verildi.  
Türkiye Münazara Liginde dereceye giren ekiplerimiz Adıyaman’ımızı Şanlıurfa’da, diğer yarışmalarda derece elden ekiplerimiz ise Mardin’de bölge finalinde temsil edecek.