Gençlik ve Spor Bakanlığımızca yürütülen ve en az 1 milyon kişinin yüzme öğrenmesi hedeflenen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesine Adıyaman'da ilgi devam ediyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığımızın “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesine öğrencilerin ve ailelerinin ilgisinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, şu bilgileri verdi:
“Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 100.Yıl Yüzme Havuzunda, proje kapsamında bay ve bayan tüm öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza Antrenörlerimizin kontrolümde haftanın her günü yüzme eğitimleri veriliyor.  2019 -2020 sezonu itibariyle toplam 5.800 öğrenci ve vatandaşımıza “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında eğitim verildi. Bu sayının her geçen gün daha da artacağına inanıyorum. İnşallah yıl sonuna kadar hedefimiz 10.000 öğrenci ile vatandaşımıza yüzme eğitimi vermek.”
Proje kapsamında Yüzme Antrenörleri ve Cankurtaranlarla bir toplantı yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş;   
“Yaz ve kış aylarında büyük bir ilgi gören yüzme kurslarının devam ediyoruz. ısıtma sistemiyle çalışan havuzumuzda 1 bayan 4 Erkek antrenör 4 Cankurtaran kontrolünde bay, bayan ve çocuklarımıza da yüzme eğitimi veriyoruz. Kursa gelen öğrencilerimizi tüm kurs boyunca yakından takip ederek içlerinde yetenekli olan ve yüzme seven öğrencilerimizi kulüp takımımızın alt yapısına sporcu olarak alarak daha iyi yetişmesi için imkan sağlıyoruz. 
Amacımız Adıyaman'da yüzme sporunu geniş kitlelere sevdirmek ve iyi sporcular yetiştirmek. Yaz kış hizmet vermeye devam eden yüzme havuzundan faydalanabilmeleri için tüm halkımızı yüzmeye davet ediyorum. “dedi.
İl Müdürü Keleş, koronavirüs tedbirlerini azami şekilde uyguladıklarını vurgulayarak, "Okulların açılmasıyla beraber pandemi kurallarına uygun bir şekilde havuzlarımızda can kurtaran, uzman antrenörler ile tesislerimizde hizmet devam edeceğiz. İnşallah Adıyaman'da yüzme bilmeyen kalmasın projesiyle de herkese ücretsiz bir şekilde yüzme dersi alarak yüzmeyi öğrenecek. 7’den 70'e herkesi 7 / 24 açık olan 100.Yıl Kapalı Yüzme Havuzundaki ücretsiz Yüzme Kurslarımıza bekliyoruz” dedi. 

Kurs için gerekli belgeler ise şöyle:
2 Adet Fotoğraf
Kimlik Fotokopisi
Sporcu Kayıt Formu (Yüzme Havuzundan )
İrtibat Telefon Numarası Yüzme Havuzu: 0416 216 84 05