Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları faaliyet programında yer alan Genç Kızlar ve Genç Erkekler B Basketbol yarışmaları 3 kız 7 erkek takımı olmak üzere 120 sporcunun katılımıyla Yeni Mahalle Spor Salonunda sona erdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Adıyaman Anadolu Lisesi ile Kahta Borsa İstanbul Fen Lisesi arasında oynanan maçlarla sona eren Basketbol müsabakalarında sporcuların centilmenlik ruhu içerisinde mücadele ederken kendi okullarının öğrencileri tarafından maçlara yoğun bir ilgi olduğunu söyledi.

Yeni Mahalle Spor Salonunda düzenlenen Genç Erkekler B kategorisinde Adıyaman Anadolu Lisesi ile Kahta Borsa İstanbul Fen Lisesinin karşı karşıya geldiği final maçında gülen taraf, Kahta Borsa İstanbul Fen Lisesini 41-58 mağlup eden Adıyaman Anadolu Lisesi oldu. Final maçını kaybeden Kâhta Borsa İstanbul Fen Lisesi ikinci, Altınşehir Anadolu Lisesi ise il üçüncülüğünü elde ederken Genç Kızlar B kategorisinde Birinci Esentepe Anadolu Lisesi ikinci, Altınşehir Anadolu Lisesi üçüncü ise Özel Bil Fen Lisesi elde etti.

Büyük bir çekişmeye sahne olan yarışmalar sonunda düzenlenen ödül törenine Spor Şube Müdürleri, ve Okul Müdürleri tarafından sporculara kupa ve madalyaları düzenlenen törenle verildi.