Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Deneyap Teknoloji Atölyesi Adıyaman'da da kuruluyor.

Cumhurbaşkanlığının ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir işbirliğini imza atılarak Türkiye'de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile "Deneyap Türkiye" hayata geçirildi.

Deneyap Türkiye'nin temel amacı, ülkenin kalkınması için olmazsa olmaz görülen Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturmak olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek için proje kapsamında 12 ilde devam eden Deneyap Teknoloji Atölyelerinin Adıyaman'ın da aralarında bulunduğu 18 ilde açılacağını söyledi.

Adıyaman'da hayata geçirilen proje kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Adıyaman Gençlik Merkezine kısa süre içerisinde Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulacağını belirten İl Müdürü Fikret Keleş, şu bilgileri verdi:

“Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturmak üzere, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmeyi amaçlayan teknoloji atölyelerinde yenilikçi bir eğitim modeli ile Tasarım-Üretim, Robotik-Kodlama, Elektronik Programlama, Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay, Nanoteknoloji ve Yapay Zeka gibi alanlarda teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Ortaokul başlangıç ve lise başlangıç çağı olmak üzere iki yaş grubunda, 3 yıllık bir program sunulan Deneyaplarda eğitimler ise tamamen ücretsiz olacak. Adıyaman'ın da aralarında bulunduğu 18 ilde yeni açılacak atölyeler için Öğrenci Seçme Sınavı Başvuruları başladı.”

Adıyaman'da öğrenim gören 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıf öğrencileri sınava başvuru yapabilecek. 4. sınıf, 5. sınıf, 8. sınıf, lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıf öğrencilerini sınava başvuruları için davet eden Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, Gençlik Merkezi'nde kurulacak Deneyap Teknoloji atölyesiyle teknoloji alanında ilgisi ve yeteneği olan gençleri bir araya getirmek ve teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

www.deneyapturkiye.org adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Başvuru Formu Linki : https://deneyapturkiye.ataaof.edu.tr/BirinciAsama.aspx