Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonunca organize edilen Kuşak Güreşi Yıldız Erkek ve Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda Adıyaman rüzgarı esti.

Sinop Kemalettin Paşa Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonda 19 ilden 230 sporcu mücadele etti.

Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına 10 sporcu ile katılım gösteren Adıyaman Kafilesinden büyük başarı geldi. Şampiyonada 1 Türkiye Birinciliği 4 Türkiye İkinciliği alan sporcularımız Kuşak Güreşi dalında Adıyaman’ın adını  başarıları ile sıkça dile getirdi.

Yarışma sonrası İl Müdürü Fikret KELEŞ tarafından ağırlanan sporcu ve antrenörleri tebrik eden KELEŞ “kuşak güreşine ilginin her yıl katlanarak büyüdüğünü, geleneksel spor dallarının yaşatılması ve yaygınlaşması konusunda çabaların ve imkanların arttırılmasına gayret edildiğini dile getirdi.”

Kuşak güreşinde başarılı sporcuların yetiştirildiğini ve Türkiye Kuşak Güreşi Türkiye Şampiyonasında yeni başarılara imza attıklarını belirten İl Müdürü Fikret KELEŞ “Atalarımızın yaptığı bir spor. Biz de bu sporu yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Amacımız sporcuların Türkiye'nin farklı, güzel yerlerini görmeleri. Aynı zamanda tarihi kuşak güreşi sporunun tanıtılması ve gelişmesini sağlamayı hedefliyoruz. Emeği geçen ve turnuvaya katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Bir hafta içinde Kuşak Güreşinde önce Ümitler kategorisinde sonra Yıldızlar kategorisinde alınan başarılar ilimizin Geleneksel Spor Dallarının yaşatılması ve yaygınlaştırılması konusunda verilen önemin ne denli yüksek olduğunun göstergesidir. Antrenörlerimiz aracılığıyla bu başarıların artarak devam etmesi hususunda elimizden gelen çabanın fazlasını göstermeye hazırız.

İlimize 60 kiloda Türkiye Birinciliği kazandıran Erkan DAĞDEVİREN’e, Türkiye İkinciliği kazandıran Turgut Kutay HARIKÇI, Muharrem ERTÜM, Deniz YILDIZ, Kardelen ASLAN’a ve antrenörlerimize bir kez daha teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.