Adıyaman'ın tarihi ören yerleri, Türkiye genelinde 30 ilden yaklaşık 450 sporcunun katılımı ile 24 – 25 Ağustos tarihleri arasında bisikletçilere ev sahipliği yaptı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği  Türkiye Şampiyonası 3.Etap Puanlı Bisiklet Yol Yarışmalarının birinci gününde Kommagene Uygarlığının 5 büyük yerleşim alanından birisi olan Perre Antik Kenti nekropol alanından verilen start ile yarışmalar bin 800 yıldan beri ayakta kalmayı başaran Roma dönemine ait tarihi Cendere Köprüsünü de kapsayan parkurda sporcular adete tarihe içinde pedal attı.  

Yarışmanın ikinci gününde Karaali dolmuş durağı Altınşehir-Hasankendir Bağpınar kavşağı- eski Besni yolu sola dönüş Karaali dolmuş durağı parkurunda gerçekleştirilen yarışların büyük bir ilgi gördüğünü belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş,"Bu şampiyonanın diğer organizasyonlardan farkı ilimizde spor turizmi konusunda farkındalık oluşturmaktır. Bu anlamda ilimizin tarihi, turistik yerlerinin güzergah olarak belirlendiği bu yarışlarda özellikle Perre Antik Kentimiz, devamında Arsemia, Karakuş ve Cendere tarihi ören yerinden geçen bir güzergah seçtik. Sporcularımız adeta tarihi içinde pedal attı. Böylece Adıyaman’da ilk kez gerçekleştirdiğimiz müsabakalara katılan bisiklet yarışçılarımız kendi kategorilerinde madalya için yarıştı. Ben müsabakalara katılan dereceye giren tüm sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kupa ve madalya almayı başaran şampiyon sporcular ve sıralaması ise şöyle:

Yarışmanın 30 kilometrelik Yıldız Erkek B Kriteryum kategorisinde Çatalhöyük Gençlikspor'dan Ramazan Yılmaz birinci, Konya Büyükşehir Belediyespor'dan Ömer Güzeloğlu ikinci, Şanlıurfa Gençlikspor'dan Turan Öngün üçüncü oldu.

50 kilometrelik Genç Erkek A Kriteryum kategorisinde Çatalhöyük Çumra Belediyespor'dan Ali Gök birinci, Taşkentspor'dan Fatih Deniz ikinci, Çatalhöyük Çumra Belediyespor'dan Cemal Selçuk üçüncü sırada geldi.

40 kilometrelik Yıldız Erkek A Kriteryum kategorisinde ise birinciliği Çatalhöyük Çumra Belediyespor'dan Nezir Yusuf Dalğıç, ikinciliği Taşkentspor'dan Muhammed Talha Vanlı, üçüncülüğü de yeni aynı takımdan Mesut Enes İpek elde etti.