Sivas ilinde yapılan Eskrim Epe/Flöre ve Kılıç U/10-U/12-U/14 Bay -Bayan kategorilerinde bin 537 eskrimcinin mücadele ettiği Türkiye Şampiyonasında U-12 bayan Flöre kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Milli Sporcumuz İlayda Bengisu Güler ve Antrenörleriyle beraber İl Müdürü Fikret Keleş’i ziyaret ederek elde ettikleri başarıyı paylaştı.

Eskrimde Adıyaman’ın bir marka haline geldiğine dikkat çeken İl Müdürü Fikret Keleş,”Müsabakaya katılan tüm sporcuların gösterdikleri başarılı mücadeleden dolayı çok mutluyum. Şampiyon sporcumuzu ve emeği geçen tüm ekibe ilimizi en iyi şekilde temsil ettikleri için teşekkür ederim. Şampiyon sporcumuzdan ulusalda olduğu gibi uluslararası müsabakalarda da madalya bekliyoruz” dedi.

Adıyaman’ın eskrimdeki başarılarına da değinen İl Müdürü Fikret Keleş, şu bilgileri verdi:

“İlimizde eskrim branşında milli takımlarda ve uluslar arası müsabakalarda yarışmış ve ülkemizi temsil etmiş sporcu sayımız 21 Bayan 27 Erkek olmak üzere toplam 48 Milli Eskrim sporcusu bulunmaktadır.

Bu başarıda emeği geçen il temsilcimiz ve antrenörlerimizi kutlarım. Ben Eskrimde başarılarımızın artarak devam edeceğine inanıyorum. Sporcularımıza desteğimizin artarak devam edeceğini belirtmek isterim. Adıyaman Eskrim sporunda gerçekten Türkiye genelinde çok önemli bir noktaya gelmiştir. Bugün ilimizde en popüler branşlar arasında yerini alırken, yetiştirdiğimiz sporcuların başarılarına her gün bir yenisi daha eklenerek devam ediyor.”

Şampiyon sporcu ve antrenörleri ile sohbet İl Müdürü Fikret Keleş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, sporculara çeşitli hediyeler vererek teşekkür etti.