Litvanya’nın Alytus kentindeki Avrupa Yürüyüş Kupası’nda Türkiye 10 kilometre U20 kadınlarda iki altın, bir gümüş madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “Milli Takim Sporcularımız Takim halinde 1.ci olurken, Sporcumuz Kader Dost 5.ci olarak yarışı tamamlamıştır” dedi.

1996 yılından bu yana düzenlenen Avrupa Yürüyüş Kupası’nda Türkiye, tarihindeki ilk altın madalyayı Litvanya’da kazandığını belirten İl Müdürü Fikret Keleş:”10 kilometre U20 kadınlarda Ay-yıldızlı takımımız adına Diyarbakır, İstanbul ve Adıyaman illerinden katılan sporcular Takim halinde 1.ci oldu. U20 kadınlarda Meryem Bekmez 10 kilometrede birinci, Evin Demir ikinci sırayı aldı. Adıyaman Tarım Spor Kulübü Sporcumuz Kader Dost ise yarışı 5.ci olarak tamamlamayı başardı. Takım halinde ilk beşte üç yürüşçüsü bulunan Türkiye, takım sıralamasında da 3 puanla birinciliği alarak yine bir ilke imza attı. Takımlar klasmanında Ay-yıldızlı takımı 11 puanlı Fransa ve 16 puanlı İspanya takip etti. Ben bu büyük başarıda bizleri mutlu eden tüm sporcularımıza ilimiz adına teşekkür ediyorum. Gelecekte daha büyük başarılara imza atacak olan sporcularımızı yetiştiren antrenörlerimize de başarılar diliyorum” dedi.

Elde ettikleri başarıları İl Müdürü Fikret Keleş ile paylaşan Atletizm Sporcumuz Kader Dost, Atletizm İl Temsilcisi Mehmet Seyit Durmuş ve Antrenör İbrahim Sabaş hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.